Hlavní obsah

Abramovič chce do Chelsea přetáhnout Erikssona

– LONDÝN
Novinky, Jan Krůta

Švédský trenér anglické fotbalové reprezentace Sven Göran Eriksson se sešel s novým majitelem Chelsea Romanem Abramovičem, který ho chce do londýnského klubu za každou cenu přetáhnout.

Foto: Jiří Šafránek

Muzeum Františka Skopalíka v Záhlinicích je připraveno k slavnostnímu otevření.

Článek

Tajná schůzka proběhla v Abramovičově sídle v Knightsbridge a zúčastnil se jí také protřelý fotbalový agent Pini Zahavi. Ruský miliardář nabídl podle deníku The Sun Erikssonovi roční plat 5 miliónů liber (228,7 mil. Kč), pokud mu podepíše tříletou smlouvu. "Je pravda, že jsem se s nimi setkal. Tato schůzka může být pro média důvodem k řadě spekulací, ale já bych chtěl znovu potvrdit, že zůstávám u anglické reprezentace, s níž chci postoupit na mistrovství Evropy," mlžil Eriksson.

Abramovič je připraven 'vykoupit' kouče ze smlouvy s anglickou Fotbalovou asociací, která vyprší až za tři roky, za částku 9mil. liber. Eriksson je už nyní nejlépe placeným trenérem na světě, neboť si ročně přijde na 3mil. liber. Nedávno měl podle listu Mirror nabídky rovněž od Manchesteru United i Realu Madrid.

V nezáviděníhodné situaci se ocitl současný trenér Chelsea Ital Claudio Ranieri. "Takové informace zpochybňují mou práci. To se pak logicky musí přenést i do atmosféry v mužstvu. Chci se co nejdřív osobně sejít s Abramovičem a vyříkat si věci z očí do očí. Měl bych rád jasno," nebral si servítky Ranieri, který v uplynulé sezóně přivedl Chelsea ke čtvrtému místu v Premier League.

Reklama

Související články

Uloví Henryho miliardové laso z Chelsea?

V Anglii se schyluje k dalšímu bombastickému přestupu letošního léta. Po Beckhamovi, který posílil Real Madrid, by se druhá změna fotbalového dresu mohla...

Výběr článků

Načítám