Hlavní obsah

Česká televize chystá čistě sportovní kanál

– PRAHA

Česká televize uvažuje o možnosti zřídit speciální sportovní kanál, který by příznivcům sportu nabízel podívanou po celých 24 hodin. Šéfredaktor sportovní redakce Otakar Černý na pondělní tiskové konferenci na Kavčích horách uvedl, že tato myšlenka postupně získává konkrétní podobu.

Článek

"Zpočátku by nebyl čistě sportovní, ale objevovalo by se na něm i zpravodajství a kulturní akce," řekl Černý. Vzápětí však upřesnil, že novinka je spojena s digitalizací televize a že si zřízení sportovního kanálu vyžádá náklady ve výši jedné miliardy korun. V nejbližší době se tak diváci dočkají nepřetržitého sportovního proudu jen při olympijských hrách v Aténách.

Olympijský maratón

Pro ně Česká televize znovu zvolila čtyřiadvacetihodinový vysílací model, přestože se hry vrátily do Evropy a většina programu se odehraje v odpoledních a večerních hodinách. V noci si pak sportovní labužníci budou moci vychutnat reprízy a záznamy ze soutěží, které se v reálném čase do programu nevešly.

Česká televize pro příští rok připravuje ještě další dvě gigantické akce. Jako obvykle bude vysílat všechny zápasy z fotbalového mistrovství Evropy a program z hokejového šampionátu na domácím ledě bude podle komentátora Roberta Záruby nejbohatší v celé historii šampionátů. "Jako hostitelé navíc máme možnost ukázat světu naše pojetí hokejových přenosů a věřím, že nezaostaneme za Švédskem a Finskem, které nasadily laťku hodně vysoko," řekl Záruba.

V Poháru UEFA jen Slavia

V tradiční studiové podobě bude Česká televize vysílat fotbalovou Ligu mistrů. Každou hrací středu uvidí diváci jeden zápas a k tomu tři úterní utkání Sparty. "Pro jarní pokračování se pak snažíme o to, abychom vedle sestřihů vysílali zápasy v úterý i ve středu," řekl komentátor Pavel Čapek.

Pro Pohár UEFA má ČT smlouvu jen na domácí zápasy pražské Slavie. Černý slíbil, že bude jednat i s majiteli dalších práv, ale jedním dechem dodal, že tato soutěž není pro Českou televizi prioritou. "Není to projev pragocentrismu, ale v roce velkých sportovních akcí musíme z ekonomických důvodů něco oželet," vzkázal fanouškům do Teplic.

Vedle svého komentátorského týmu se bude Česká televize snažit víc využívat expertů. Ti by se měli objevit i jako spolukomentátoři fotbalových přenosů z mistrovství Evropy. Také sobotní sportovní studio dostane v příštím roce novou podobu, do níž by měli být víc vtaženi hosté i diváci.

Anketa

Přivítali byste spuštění speciálního sportovního kanálu?
ano
79,1 %
ne
20,9 %
Celkem hlasovalo 148 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám