Hlavní obsah

Beckham se neobává, že zklame

PRAHA

Hlavní aktér nejdiskutovanějšího přestupu fotbalového léta David Beckham se neobává, že ve španělském Realu Madrid neuspěje. Kapitán anglické reprezentace považuje angažmá v týmu plném hvězd za největší šanci své kariéry. "Jsem pod tlakem již od okamžiku, kdy byl přestup oznámen. Jsem si vědom toho, že se ode mne vyžaduje maximum," ví Beckham.

Článek

"Tak to ale má být, jsem na to připraven," řekl britskému listu The Sun záložník, jehož Real v současnosti rozbil tréninkový tábor v Číně. Jaké má Beckham plány a jakou má představu o nové soutěži? "Chtěl bych získat nějaké trofeje, to byl hlavní důvod, proč jsem kývl na madridskou nabídku. Jinam ani nemělo smysl z Manchesteru odcházet. A liga? Znám mnoho hráčů, kteří ve Španělsku hráli a ti mě ubezpečovali, že se mám opravdu na co těšit," prohlásil Beckham.

:. ANKETA: Hvězdný Real Madrid je jedním z favoritů nového ročníku Ligy mistrů. Dokáže podle vás španělský klub letos tuto soutěž vyhrát? Hlasujte v anketě na konci článku.

Beckhamova popularita je v Asii obrovská. Na tréninkový zápas hráčů základní sestavy Realu se zbytkem kádru se přišlo v čínském Kunmingu podívat více než 30 tisíc fanoušků, kteří aplaudovali po každém Beckhamově kontaktu s míčem. "Je to vždy stejně příjemné přijetí," liboval si Beckham, ale okamžitě dodal: "Tentokrát však to pozdvižení není jen kvůli mně. Lidé šílí, protože přijeli Raúl, Ronaldo, Zidane, Figo..."

Právě posledně jmenovaného se týkaly časté spekulace, jak se dvě hvězdy pravé strany zálohy srovnají na hřišti. V Kunmingu to podle The Sunu vyhrál Beckham, který operoval na své pozici, zatímco portugalský středopolař musel vzít zavděk levou stranou hřiště.

Anketa

Hvězdný Real Madrid je jedním z favoritů nového ročníku Ligy mistrů. Dokáže podle vás španělský klub letos tuto soutěž vyhrát?
ano
76,4 %
ne
23,6 %
Celkem hlasovalo 72 čtenářů.

Reklama

Související články

Potvrzeno: Beckham odchází do Realu

O dalším působišti hvězdy Manchesteru United Davida Beckhama je po všech spekulacích rozhodnuto. Zástupci Manchesteru potvrdili původní informace španělských...

Real udělal z Beckhamova přestupu zlatý důl

V bláznivém světě Davida Beckhama není nic nemožné, poznamenal deník The Sun. Ostrovní list píše o soukromé organizaci Sanitas, která za možnost provést...

Výběr článků

Načítám