Hlavní obsah

Vít Kaňkovský

Foto: koláž Novinky s použitím www.psp.cz
Článek

Poslanec KDU-ČSL, narodil se 5. 2. 1970 v Brně. Nyní žije v Třešti. K lidovcům se přidal, protože mu přijde politická scéna čím dál tím víc agresivní a tato strana se hlásí k její větší kultivaci. Je vystudovaný lékař v oboru ortoped a traumatolog. Páté volební období je zastupitelem města Třešť.

Před studiem lékařské fakulty navštěvoval gymnázium Otakara Březiny v Telči. Nejprve chtěl studovat matematiku, nicméně se později rozhodl pro medicínu. Promoval v roce  1995 na fakultě Masarykovy univerzity v Brně.

První nemocnice, kde sloužil jako vystudovaný lékař, byla Nemocnice Milosrdných bratří v Brně. Dále postupoval přes Nemocnici v Jihlavě a od roku 2000 pracuje v havlíčkobrodské nemocnici. Mezi roky 2006 až 2011 jí vedl jako ředitel. Na post nastoupil po odhalení kauzy heparinového vraha Petra Zelenky. V současnosti studuje na titul MBA.

Je ženatý, manželka Magdalena je zdravotní laborantka. Mají čtyři děti. Ve volném čase se Vít Kaňkovský rád věnuje zpěvu, aktivně působí v hudebním tělese Pozdní sběr, které je složené ze zdravotníků havlíčkobrodské nemocnice. Rád lyžuje a hraje tenis.

Články k tématu