Hlavní obsah

DOKUMENT: Rezignační dopis poslance ODS Jana Schwippela

Poslanec ODS Jan Schwippel ve středu odešel z poslaneckého klubu strany. Uvádíme znění dopisu, který doručil šéfovi klubu Petru Tluchořovi.

Článek

Vážený pane předsedo,

oznamuji Vám, že k dnešnímu dni ukončuji své členství v poslaneckém klubu ODS.

Hlavním důvodem tohoto mého rozhodnutí je můj nesouhlas s přístupem vedení klubu a vedení ODS k řešení takzvané kauzy Morava, který považuji za neférový a neseriózní. Obávám se, že bez důvěryhodné snahy tuto záležitost plně a důsledně objasnit nelze do budoucna zaručit, že se něco podobného nebude opakovat.

Kauza Morava je mým důvodem nejzávažnějším, ale nikoli jediným. Od počátku Vašeho působení ve funkci předsedy poslaneckého klubu pociťuji trvalou a soustavnou tendenci omezovat prostor pro svobodnou výměnu názorů. V současné chvíli již pro sebe v poslaneckém klubu ODS nespatřuji žádnou další perspektivu.

Ctím dané slovo, a proto budu dál hájit a prosazovat volební program ODS. Svůj mandát budu v souladu s poslaneckým slibem vykonávat dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Předpokládám, že mi to umožní, tak jako v minulosti, podpořit drtivou většinu koaličních návrhů.

S přátelským pozdravem,

Jan Schwippel

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám