Vážené členky, Vážení členové a sympatizanti Věcích veřejných,

s ohledem na všechny současné mediální výstupy a připravovanou přímou volbu předsedy strany je zcela jasné, že aktuální situaci ve straně Věci veřejné a poslaneckém klubu VV je třeba neprodleně řešit a informovat nejen média, ale hlavně členskou základnu a občany České republiky.

Mediální prohlášení pana poslance Škárky a dnešní jednání poslankyně Kristýny Kočí jsou natolik závažná nařčení, že jsem na dnes svolal mimořádné jednání předsednictva VV a v podvečerních hodinách se sejde poslanecký klub VV. Obvinění poslance Škárky jednoznačně odmítám a jednání Kristýny Kočí považuji za promyšlený a cílený vnitrostranický pokus o puč. O jejích krocích jsem nebyl informován ani já z pozice předsedy, ani předsednictvo, ani Rada VV, ani poslanecký klub VV.

Jak já, tak členové předsednictva a poslaneckého klubu si uvědomují vážnost situace a v průběhu dnešního dne zasedají. Ve večerních hodinách vydáme prohlášení o dalších krocích.

Na základě včerejšího setkání předsednictva Věcí veřejných a vyjádření ministra dopravy Víta Bárty žádám všechny členy a sympatizanty, aby do jednání poslaneckého klubu vyčkali na oficiální prohlášení. V současné době Vás s ohledem na kauzu, kterou započal týdeník Respekt a rozvíjí Mladá Fronta Dnes, odkazuji na vyjádření ministra dopravy.

Děkuji za podporu, kterou dostávám jak na email, mobilní telefon i na centrálu Věcí veřejných. Všechny ubezpečuji, že ihned co budeme mít nové informace, budou uveřejněny na webových stránkách Věcí veřejných a následně poslány emailem členům a sympatizantům.

S pozdravem a poděkováním za pochopení,

Radek John

Předseda strany Věci veřejné