Hlavní obsah

DOKUMENT: Prohlášení Pavla Béma

Novinky, MUDr. Pavel Bém

Předseda pražské ODS a primátor hlavního města Pavel Bém dal v neděli k dispozici svou funkci regionálního šéfa strany. ODS skončila ve volbách v hlavním městě druhá za TOP 09. Část straníků soudí, že Lidé ODS nevolili kvůli Bémovi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pražský primátor Pavel Bém (vpravo)

Článek

Rád bych poděkoval všem Pražanům, kteří volili nesocialistickou pravici a zvláště pak těm, kteří zůstali věrní Občanské demokratické straně. Pražská ODS udělala pro úspěch ve volbách do Poslanecké sněmovny maximum a každý z kandidátů a každé z oblastních či místních sdružení nechalo ve volební kampani své srdce. Výsledek pražské ODS necítím jako prohru. Ziskem osmi poslaneckých mandátů a 158.014 hlasů je Praha opět nejúspěšnějším regionem ODS v letošních volbách. Děkuji také všem za osobní podporu, 11 299 preferenčních hlasů vnímám jako silný mandát a závazek k práci v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR.

Za zásadní považuji skutečnost, že se podařilo voliče přesvědčit o nezbytnosti sestavení konzervativní pravicové vlády, která jako jediná má šanci vyvést Českou republiku z hospodářské krize a hrozby kolapsu veřejných financí.

Před volbami jsem řekl, že definičním znakem úspěchu pražské ODS v letošních volbách je volební vítězství a zisk devíti poslaneckých mandátů. S ohledem na skutečnost, že byť těsně, přesto ani jednoho z těchto cílů se mi nepodařilo docílit, rozhodl jsem se dát k dispozici funkci předsedy pražského regionu Občanské demokratické strany.

Zároveň konstatuji, že jsem i nadále připraven nabídnout veškerý svůj um, intelekt a zkušenost k obhajobě pravicových hodnot a podpoře politiky ODS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám