Hlavní obsah

Prohlášení Mirka Topolánka k setrvání v čele ODS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prohlášení Mirka Topolánka k setrvání v čele ODS po jednání grémia strany v úterý 23. března 2010. Topolánek dále zůstává v čele občanských demokratů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ODS Mirek Topolánek

Článek

Diskuse v grémiu byla velmi dlouhá. Kolegové akceptovali, že v souladu se stanovami je rozhodnutí primárně na mně, většina grémia vyjadřovala mnohdy i odlišné názory. Chtěl bych tedy oznámit své rozhodnutí.

Zůstávám nadále předsedou ODS

a povedu ODS jako volební lídr do vítězných voleb. Toto mé rozhodnutí mí kolegové respektují.

Naprosto chápu, že stávající situace znejišťuje jak členy, tak voliče ODS. Rozhodnutí se mi nepřijímalo lehce a výsledek je motivován snahou vyhrát volby, zabránit nástupu spojené levice a nepodléhat virtuální realitě. Pevně věřím a veřejná debata to ukazuje, že přes uměle vytvořenou aféru mé výroky budou nakonec pochopeny správně, tak jak byly myšleny. Přesto se členům i voličům za tuto záležitost ještě jednou omlouvám.

Teď je pro nás všechny v ODS důležité jediné. Zanechat nesmyslných vnitřních svárů a vrhnout všechny síly společně pro vítězství ve volbách. Budu se o to prát a jsem připraven se všemi nejen diskutovat o skutečných problémech České republiky,ale navrhovat i konkrétní řešení.

Hned zítra představíme veřejnosti další pilíř našeho ekonomického programu Řešení proti zneužívání dávek. Každý může posoudit, jak kvalitní program pro občany máme.

Odmítám všechny útoky ČSSD, která se snaží mé výroky překroutit a obrátit proti lidem. Znovu jasně říkám, že jsem je nikdy v tomto smyslu nevyslovil. Stojí za mnou jasné činy a celá řada rozhodnutí. I tato aféra ukazuje, že skutečnou hrozbou je politika sociální demokracie. Bojují jen negací a podpásovými útoky.

Nikdy nebudu nakašírovaným politikem, který bude své názory posouvat podle doporučení marketingových poradců. Nebudu používat ploché věty a vyjadřovat se oklikou a nekonkrétně. Říkám ale také, že si budu dávat pozor na pusu, aby se moje vyjadřování nestávalo zbytečně předmětem veřejné debaty.

Vím, že toto je můj největší nedostatek, ale ujišťuji vás všechny, že na rozdíl od svého soupeře možná někdy neslušně mluvím,

ale nikdy neslušně nekonám.

Mirek Topolánek, předseda ODS

Reklama

Výběr článků

Načítám