Hlavní obsah

DOKUMENT: Prohlášení Jana Moravy

Plné znění prohlášení poslance ODS Jana Moravy, v němž oznámil svou demisi.

Článek

Dámy a pánové,

Dámy a pánové,

úvodem bych svým voličům rád připomenul, že po uplynulé dva roky jsem byl podle všech statistik jedním z nejpracovitějších poslanců. Za práci, kterou jsem ve sněmovně odvedl pro naši zemi a mělnický region, se nestydím a věřím, že si ji lidé budou pamatovat. Jsem přesvědčený, že se mi podařilo nashromáždit a z části zveřejnit dostatek důkazů o tom, že jsem jednal o své vlastní vůli, nikoho nevydíral a ani se na to nechystal.

Za svoji naivitu a svoje chyby přijímám, na rozdíl od řady jiných politiků ze všech parlamentních stran, plnou odpovědnost.

Za svoji naivitu a svoje chyby přijímám, na rozdíl od řady jiných politiků ze všech parlamentních stran, plnou odpovědnost.

V pátek v podvečer jsme se rozhodl. Poslanecký plat a výhody mi nejsou přednější, než zachování vlastní cti. Navzdory tomu, že jsem vše dělal s dobrým úmyslem, vzdávám se poslaneckého mandátu. Podlehl jsem provokaci, kterou bez jakýchkoliv pochybností připravil kolega Vlastimil Tlustý a je na něm, jak on se vyrovná se svým svědomím.

Ještě jednou se omlouvám všem lidem, jichž se mé jednání jakkoliv dotklo, zejména přátelům z rodiny Zubových a kolegům z ODS, které jsem bez jejich vědomí do celé věci zapletl.

Děkuji médiím, která mi dala prostor na obhajobu a mnou předložené důkazy neviny zveřejnila. Děkuji všem lidem, kteří mi v uplynulých dnech vyjadřovali podporu. Nejvíce jsem jich našel ve svém regionu. Vracím se domů mezi Vás, do Neratovic.

V Praze 8. 9. 2008

Jan Morava

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám