Hlavní obsah

Bývalá Čunkova sekretářka požádala o ochranu

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Aktivista, bývalý důstojník BIS Vladimír Hučín poskytl v pátek v podvečer informace, které mohou souviset s případem Jiřího Čunka. Jde o hlavní svědkyni, bývalou Čunkovu sekretářku Marcelu Urbanovou. Ta v pátek požádala o policejní ochranu.

Článek

"Viděl jsem dnes (v pátek) v Přerově paní Urbanovou s lidmi, kteří se podílejí na vyšetřování případu Jiřího Čunka, jedná se o osoby pana Šošovičky a pana Kovaříka. Urbanová zacouvala, pak vystoupila z vozu, šla k těmto dvěma policistům, kteří na ní zřejmě čekali, jeden vystoupil, druhý ještě seděl, pak jsem se v podstatě schoval za roh budovy a čekal co se bude dít. Pak mě zajímalo, jestli půjdou za státním zástupcem, ale oni už odjeli."

Šošovička i Urbanová však podle serveru Aktuálně.cz popřeli, že by se v pátek setkali při oficiálním výslechu i soukromě. "Potkali jsme se náhodou na ulici v Přerově. Žádný oficiální výslech dnes nebyl, byla jsem pozvána na státní zastupitelství. Ale zdá se, že mě někdo sledoval. Požádala jsem proto poté o ochranu," řekla Aktuálně.cz Urbanová.

Na dotaz Práva, jakým autem odjeli, Hučín odpověděl: "Mám za to, jejich automobilem. Pro mě je velmi podezřelé to, že vyšetřování skončilo a ještě nyní se provádějí nějaké policejní úkony." Dodal, že osobně největší nebezpečí vidí "v osobě státního zástupce Radima Obsta, ke kterému jsem jako bývalý důstojník BIS a také jako člen Konfederace politických vězňů získal velmi závažné informace."

Hučín i senátor Jaromír Štětina zpochybňují Obstovu důvěryhodnost. Dřívější šetření na jejich podnět, zda se Obst nestýkal s lidmi z bývalé StB i jejich zpochybňování jeho bezpečnostní prověrky však skončilo v Obstův prospěch. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám