Hlavní obsah

Mrtvý úhel vs. motorkáři. Z potenciálně nebezpečné situace znají cestu řidiči aut i motorek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motorkáři po zimě vytáhli své stroje a tím nám, řidičům aut, připomněli poněkud nepříjemný nešvar, kterého se někteří z nich dopouštějí - dokážou se schovat do mrtvého úhlu auta tak šikovně, že o nich nemáme šanci vědět. Nejen o tom debatujeme s Anisem Stitou v nejnovějším díle podcastu Po asfaltu.

 
Článek

S rostoucími teplotami na silnicích také roste počet jednostopých vozidel a některá z nich jsou nesrovnatelně rychlejší než většina aut. Řeč je samozřejmě o motocyklech, na které jako řidiči aut musíme opět začít brát ohledy.

Jsou však situace, v nichž si nebezpečnou situaci může přivodit sám motorkář - a vůbec nemusí souviset s rychlostí jízdy. Stačí jet za levým zadním rohem auta, obyčejného „osobáku“ s relativně bohatým prosklením, v takovém místě, že se schová do mrtvého úhlu, do nějž řidič auta nevidí ani středovým, ani levým zpětným zrcátkem.

Jak poznáte naschvál od nepozornosti? S motorkářkou o motorkářích

Podcasty a pořady

S Anisem Stitou probíráme situaci, v níž ho přesně z takového místa začal motorkář předjíždět, třebaže se chystal odbočit doleva a náležitě o tom své okolí zpravoval blinkrem. A také různé podobné situace, v nichž vzniká nebezpečí jen kvůli technickým omezením jednoho či druhého dopravního prostředku - nebezpečí, které by se velmi snadno dalo zmenšit tím, kdyby jeden z řidičů jel trošku defenzivněji.

V novém dílu podcastu Po asfaltu nakousneme také předjíždění s velmi slabým autem, bezpečný odstup od auta před sebou nebo neverbální komunikaci mezi řidiči na silnicích.

Po asfaltu

Život na čtyřech kolech a chování za volantem očima člověka, pro kterého je řízení vším. Poslouchejte na Podcasty.cz, Spotify nebo Apple Podcasts.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám