Hlavní obsah

Miláčkovi španělských žen dává hlas známá tvář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řadí se k těm umělcům, kterého diváci snadno poznají nejen podle tváře, ale i po hlase. Jeho sametový hlas už neodmyslitelně patří například ke španělskému miláčkovi žen Antoniu Banderasovi. Překvapí vás ale, kolik herec Jan Šťastný namluvil i záporných postav. V rozhovoru pro podcast V českém znění přitom přiznal, proč se kvůli svému strachu nejprve dabingu vyhýbal.

V českém znění: Jan ŠťastnýVideo: Novinky

 
Článek

Šťastný se objevuje na obrazovkách už od dětství a po studiích na DAMU se přes několikaleté působení v Národním divadle rozhodl zakotvit v souboru Divadla na Vinohradech, kde hraje už třicet let.

Dobře známá je nejen jeho tvář, která se objevila ve spoustě filmech i seriálech, jako je například Ordinace v růžové zahradě, ale také jeho hlas. Dvorní dabér španělského miláčka žen Antonia Banderase je díky svému sametovému, avšak hlubokému hlasu často obsazován do rolí padouchů. Na jeho hlas ale narazíte všude, od filmů, seriálů a telenovel přes dokumenty či reklamy až po audioknihy nebo upoutávky do kina.

Jak Šťastný vzpomíná nejen na své začátky u dabingu, ale i na své herecké kolegy? Proč se na své filmy a seriály odmítá koukat a proč měl ze začátku z dabingu strach? To a více prozradil v patnáct díle podcastu V českém znění, který vede dabér Richard Wágner. Střípky z pořadu můžete sledovat i na Instagramu.

PODCAST V ČESKÉM ZNĚNÍ

Foto: Novinky

Podcast V českém znění

Rozhovory se známými českými dabéry a herci, jejichž hlasy jsou známé někdy po celé generace. Nový díl vychází každý druhý čtvrtek na Novinkách a v podcastových aplikacích. Pořadem provází dabér Richard Wágner.

Střípky z natáčení můžete sledovat na Instagramu, všechny epizody naladíte i na Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám