Hlavní obsah

V podhůří stoupnou hladiny, na západě se přidá silný vítr, varují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové rozšířili výstrahu před vzestupem hladin řek a přidali varování před silným větrem. Ten podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) zasáhne západní polovinu území republiky.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Otava v Sušici (ilustrační foto)

Článek

Varování před vzestupem hladin řek platí do čtvrtečního poledne. „Během celé středy se budou výrazně zvedat hladiny Vydry, Křemelné a postupně také horní Otavy,” upozornili meteorologové, podle nichž může na horních tocích večer dosáhnout hladina 2. stupně povodňové aktivity (SPA).

„Maximální hladiny čekáme v noci ze středy na čtvrtek. Většinou by měly být nad 2. SPA, je třeba ale počítat i s možným mírným a pouze krátkodobým překročením stavu ohrožení,” upozornili meteorologové.

Varování platí rovněž v Karlovarském kraji pro Svatavu, Rolavu a Bystřici. Hladiny mohou stoupat také v Libereckém, Pardubickém, Olomouckém a Moravskoslezském kraji.

K tomu se v západní polovině republiky přidá ve čtvrtek silný vítr, který bude mít v nárazech rychlost do 70 kilometrů v hodině.

Varování platí od 8 do 18 hodin pro všechny české regiony s výjimkou Královéhradeckého a Pardubického kraje.

Déšť a tání zvednou na Šumavě i jinde hladiny řek, varovali meteorologové

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám