Hlavní obsah

V neděli a pondělí hrozí opět silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu před nebezpečím silných bouřek. Zatímco v neděli budou hrozit na východě republiky, v pondělí by se měly vyskytovat v Čechách. Po oba dny je mohou doprovázet přívalové deště a krupobití.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V neděli se mohou silné bouřky s nebezpečnými doprovodnými jevy ojediněle objevit v nejvýchodnějších oblastech republiky. Varování platí od 14 do 22 hodin pro části Jihomoravského, Zlínského a Moravskoslezského kraje.

Doprovázet je mohou srážky s úhrny kolem 40 milimetrů a rovněž kroupy.

V pondělí se mezi 14. a 22. hodinou mohou silné bouřky objevit na západě a jihozápadě republiky. Výstraha se vztahuje na Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj a rovněž na části Ústeckého a Středočeského kraje.

Bouřky může opět doprovodit přívalový déšť a krupobití.

Během pondělí by se přeháňky a bouřky měly vyskytovat na většině území. Souviset to bude s přechodem studené fronty od západu.

Průtrž mračen vyhnala z tábora desítky dětí na Trutnovsku

Krimi

Silné bouřky s přívalovými dešti se na našem území vyskytly i v minulých dnech. Na některých místech způsobila voda škody na majetku.

Reklama

Výběr článků

Načítám