Hlavní obsah

Teplo pokračuje, bude až 15 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Relativně vysoké teploty z posledních dnů budou pokračovat i v následujícím týdnu. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu. V úterý a ve středu může být na některých místech až 15 stupňů.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 16.12.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Čeká nás výrazně teplotně nadprůměrný týden, budou padat i rekordy,“ uvedla Honsová s tím, že podobně teplo bylo před Vánoci naposledy v roce 1989.

Do Česka by měl proudit teplý vzduch od jihozápadu. „Na lyžování můžeme zapomenout,“ poznamenala Honsová s tím, že i ve výškách kolem 1000 metrů nad mořem bude kolem 8 stupňů Celsia.

V pondělí by mělo být zataženo, během dne polojasno. Odpoledne by mělo přibývat míst s nízkou inverzní oblačností. Maximální teploty vystoupají na 7 až 11 stupňů Celsia.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Inverze v Českém středohoří.

V úterý by se měla začít projevovat teplá masa vzduchu. Zpočátku dne má být zataženo s nízkou inverzní oblačností, postupně bude až polojasno. Ranní teploty se budou pohybovat v intervalu 7 až 3 stupně, při jasné noci spadnou až k nule, odpolední vystoupají na 6 až 10 stupňů, na jihozápadě až na 15 stupňů Celsia.

Ve středu bude zpočátku zataženo nízkou oblačností a mlhavo, během dne polojasno až jasno. Ráno teploměr ukáže teploty mezi 7 a 3 stupni, při jasné noční obloze opět až nulu, odpoledne 6 až 10, ale místy až 15 stupňů.

Ve čtvrtek se nad Česko nasune brázda nízkého tlaku vzduchu. Očekává se zataženo, místy s mrholením a slabými přeháňkami. Na horách a přechodně i v nižších oblastech může být i polojasno.

Ranní teploty se budou pohybovat mezi 6 a 2 stupni, odpolední v Čechách mezi 5 a 9 stupni, na Moravě a ve Slezsku mezi 8 a 12 stupni.

Pátek nabídne zataženou oblohu nízkou oblačností a mlhy, během dne bude přechodně polojasno. Ranní teploty 7 až 3 stupně, odpolední 6 až 10 stupňů.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Lyžaři 14. prosince – den po zahájení sezony – v areálu Svatý Petr v největším českém lyžařském středisku Špindlerův Mlýn.

Předvánoční víkend bude připomínat ten předchozí. V sobotu i v neděli bude zataženo až oblačno s občasným deštěm nebo dešťovými přeháňkami. Ranní teploty 6 až 2 stupně, odpolední 6 až 10.

V neděli se na horách od 800 metrů objeví smíšené, postupně až sněhové srážky. „Ale bude to ten mokrý měkký sníh,“ poznamenala Honsová.

Konec roku bude teplý, na Vánoce na sněhu zapomeňte

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám