Hlavní obsah

Říjen se rozloučí prudkým ochlazením, teploty spadnou až o 15 stupňů

Prudký pád teplot, sněžení nebo déšť se sněhem. Takové počasí nás čeká poslední říjnové dny a na počátku listopadu. Nejvíce srážek by mělo spadnout od 4. do 10. listopadu, uvádí Český hydrometeorologický ústav ve svém měsíčním výhledu. Celkově by období do 24. listopadu mělo být jako celek teplotně průměrné.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Po extrémně teplém období ve druhé polovině října dorazí do Česka po 28. říjnu výrazné ochlazení. Průměrné noční teploty by se měly pohybovat v rozmezí od -4 až 2 stupně Celsia, denní mezi 3 až 9 stupni. Na horách by mělo sněžit, v nížinách by měly padat srážky dešťové nebo smíšené.

Týden od 4. do 10. listopadu by měl být nejbohatší na srážky. Měla by převažovat velká oblačnost, sníh by se mohl objevit i v nižších polohách, nebo budou padat srážky smíšené. Noční teploty by se měly pohybovat v intervalu 2 až -5 °C. Denní teploty 4 až 9 °C.

V týdnu od 11. do 17. listopadu by se neměl charakter počasí měnit. V noci budou teploty klesat až k -4 stupňům, denní by měly být v intervalu 3 až 9 stupňů. Srážky by měly být průměrné pro dané období.

Od 18. do 24. listopadu by se noční teploty měly držet lehce nad nulou, na některých místech klesnou až k -4 stupňům, denní by měly být na průměrných 7 stupních.

Reklama

Výběr článků

Načítám