Hlavní obsah

Řeky na Šumavě budou stoupat, Vydra může dosáhnout druhého stupně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci budou kvůli vydatným srážkám znovu výrazně stoupat hladiny řek na Šumavě. Vydra může krátkodobě dosáhnout druhého povodňového stupně, Křemelná a Otava v Sušici zřejmě překročí první stupeň povodňové aktivity. Vyplývá to z aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Vydra

Článek

Povodňová bdělost platí pro okolí Sušice od neděle do pondělního večera.  Meteorologové před možným vzestupem hladin na horní Otavě v okolí Sušice a Klatov varovali už v sobotu, zatím byla situace na řekách klidná.

„Vydra a Křemelná budou kulminovat kolem půlnoci mezi prvním a druhým stupněm povodňové aktivity. Zejména Vydra by mohla krátkodobě překročit i druhý povodňový stupeň. Otava v Sušici by měla kulminovat v pondělí brzo ráno nad prvním stupněm povodňové aktivity,” uvedli meteorologové.

V pondělí bude sice znovu intenzivně pršet, srážky budou ale v nejvyšších polohách postupně přecházet do sněžení. Hladiny řek by proto neměly stoupat tak výrazně jako během noci.

Letecké záběry vodní pohromy v Benátkách

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám