Hlavní obsah

Konec roku bude teplý, na Vánoce na sněhu zapomeňte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výhled počasí na následujících 30 dní podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) slibuje v příštím týdnu nadprůměrné teploty, v dalších týdnech jen pozvolné ochlazování. Více srážek čekají meteorologové nejdříve po Novém roce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Období od 16. prosince do 12. ledna tak bude podle meteorologů teplotně nadprůměrné.

„Výrazně nejteplejší se očekává první předpovědní týden, v následujících týdnech by teploty měly pozvolna klesat a až ve druhé polovině předpovědního období budou pravděpodobně v rozmezí běžných hodnot pro danou roční dobu,” uvádí výhled s tím, že nadprůměrné teploty podle všeho vydrží až do konce roku.

V polovině příštího týdne by se tak nejvyšší denní teploty mohly dostávat až ke 13 stupňům, v jeho závěru zůstanou na hodnotách do 10 stupňů Celsia. Teploty by se po většinu týdne neměly dostávat pod bod mrazu ani v noci.

V prvních třech týdnech by měly srážkové úhrny odpovídat podnormálním a normálním hodnotám.

„Až poslední týden (od 6. ledna) očekáváme přibývání srážkových úhrnů, které ale pravděpodobně zůstanou v intervalu normálních hodnot pro danou roční dobu,” uvedli meteorologové.

Průměrná teplota v tomto období je -1,3 stupně a průměrné srážkové úhrny kolísají v intervalu od 32 do 51 milimetrů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Teplo pokračuje, bude až 15 stupňů

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám