Hlavní obsah

Bude chladno a sníh se objeví i v nižších polohách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Následujících 30 dní přinese podle dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) postupné ochlazování. Jako celek by mělo být období od 11. listopadu do 8. prosince teplotně průměrné až slabě nadprůměrné.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„První týden bude teplotně průměrný, minimální noční teploty se budou pohybovat většinou kolem 3 stupňů, ale v noci na pondělí a na pátek klesnou na 2 až -3 stupně,” uvádí výhled.

Pondělní ráno mohou poznamenat i klouzající silnice, neboť v západní polovině republiky meteorologové varovali před námrazou.

Meteorologové varují před námrazou

Počasí

Po celý týden se budou odpolední maxima pohybovat jen do 10 stupňů. Nejchladněji by mělo být ve čtvrtek, kdy by mohly teploty kolísat od 2 do 6 stupňů, přičemž sněhové srážky by se mohly objevovat již od poloh nad 400 metrů.

„Další týdny období budou teplotně průměrné až slabě nadprůměrné. Relativně nejchladnějším bude pravděpodobně první prosincový týden (od 2. do 8. prosince) s týdenním průměrem nejnižších nočních teplot kolem -1 stupně a týdenním průměrem nejvyšších denních teplot kolem 3 stupňů,” uvedli meteorologové.

Druhý týden bude bohatý na srážky, meteorologové očekávají, že by mohlo spadnout v průměru kolem 20 milimetrů. Ostatní týdny budou srážkově průměrné či nadprůměrné.

Průměrná teplota v tomto období je 1,7 stupně, průměrný srážkový úhrn kolísá v intervalu 31 až 50 milimetrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám