Hlavní obsah

Apríl na začátku března. Bude teplo, ale mokro

První týden meteorologického jara bude aprílový. Přes území ČR se bude přesouvat tlaková níže s nejvyššími teplotami kolem deseti stupňů a hojnými srážkami. Objeví se však také polojasná obloha. Ke konci týdne může být ráno náledí. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V úterý má být obloha zatažená, objeví se déšť. Na horách, v polohách nad 600 metrů nad mořem se vyskytnou srážky sněhové. Nejvyšší denní teploty na západě nepřekročí 9 stupňů Celsia, na východě to může být až 11.

Také středa bude oblačná až zatažená, s občasným deštěm nebo přeháňkami, od 500 metrů nad mořem sněhovými. Odpoledne v Čechách čekají meteorologové ubývání oblačnosti až na polojasno. Noční teploty se mohou dotknout -2 stupňů, nejvyšší denní se pak budou pohybovat mezi 4 až 8 stupni.

Ve čtvrtek se čeká podobný charakter počasí, má být oblačno až polojasno s ojedinělými přeháňkami, od 500 metrů sněhovými. Teploty v noci budou mezi 0 až -4 stupni, nejvyšší denní mezi 5 až 9 stupni.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

I pátek bude oblačný až zatažený s občasným deštěm, sněžení se může objevit i v nižším výškovém pásu od 400 metrů nad mořem. Teploty mají být podobné jako ve čtvrtek, tedy mezi 0 a -4 stupni Celsia. Nízké teploty spolu se srážkami značí riziko výskytu náledí a zejména řidiči by měli být opatrní. Nejvyšší denní teploty pak nepřekročí 7 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám