Hlavní obsah

Místo babího léta apríl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spíše než babí léto čeká Česko v nadcházejících dnech a o víkendu aprílové počasí. Střídat se budou frontální systémy, které přinesou vlhký vzduch. Rána budou teplá a denní teploty překonají dvacítku, o víkendu se ale rozfouká, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 26.9.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude zpočátku oblačno, přechodně i polojasno, srážky se vyskytnou pouze ojediněle. „Navečer čekáme od západu teplou frontu, takže bude přibývat oblačnosti. Na západě se objeví déšť,“ uvedla Honsová. Odpolední teploty vystoupí na 17 až 21 stupňů.

V pátek budeme pod vlivem teplé fronty, takže bude převážně oblačno, zpočátku dne místy s přeháňkami nebo s deštěm. Postupně se ale oblačnost bude protrhávat. Odpoledne bude polojasno. Ráno nabídne teploty mezi 14 až 10 stupni, odpoledne mezi 19 až 23.

V sobotu bude obloha oblačná až zatažená. Zpočátku dne se místy objeví déšť nebo přeháňky. Během dne ale opět bude docházet k ubývání oblačnosti na polojasno. Ráno zůstanou teploty mezi 14 až 10, odpoledne vystoupí na 17 až 21. V Čechách bude foukat čerstvý vítr s nárazy kolem 55 km/h, což bude pocitovou teplotu snižovat.

V neděli bude oblačnosti méně, mělo by být oblačno až polojasno. „Jestli se objeví nějaké dešťové přeháňky, tak v horských oblastech,“ řekla Honsová. V ranních minimech se očekává 12 až 8 stupňů, v odpoledních maximech 17 až 21. Foukat bude opět čerstvý vítr.

V pondělí přijde studená fronta. Zpočátku dne bude oblačno až polojasno, místy s mlhami. Postupně bude od západu docházet k přibývání oblačnosti s deštěm. Ráno bude ale ještě teplé, 13 až 9 stupňů. A relativně vysoké teploty mezi 18 až 22 stupni se udrží i přes den. Vítr bude ale ještě více zesilovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám