Hlavní obsah

Víkend proprší, začátek příštího týdne jakbysmet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr týdne bude kvůli studené frontě chladný a deštivý s odpoledními teplotami do 20 stupňů Celsia. Podobný charakter počasí vydrží podle meteoroložky Dagmar Honsové ze společnosti Meteopress do poloviny příštího týdne.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Od čtvrtka začne počasí u nás ovlivňovat studená fronta, za níž k nám bude od severozápadu proudit chladný vzduch,” konstatovala Honsová s tím, že ve čtvrtek bude zpočátku dne jasno až polojasno, později se však od západu zatáhne a přidají se srážky.

Odpolední maxima se v Čechách dostanou na 20 až 24, na východě, kam srážky dorazí až odpoledne, bude 22 až 26 stupňů.

V pátek bude převážně oblačno, v Čechách přechodně i polojasno, na východě republiky místy s přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 10 až 6 stupňů, přes den vystoupají na 16 až 20.

O víkendu začne počasí ovlivňovat brázda nízkého tlaku vzduchu, která v sobotu přinese velkou oblačnost místy s deštěm či přeháňkami. Ráno teploty poklesnou na 12 až 8 stupňů, přes den se vyhoupnou na 15 až 19.

Zataženo s deštěm či přeháňkami bude i v neděli. Ráno tepoty klesnou na 11 až 7, odpoledne se dostanou na 13 až 17, na Moravě a ve Slezsku až 19 stupňů.

S trvalejším a místy i vydatnějším deštěm je třeba počítat v pondělí, kdy by měly teploty ráno klesnout na 12 až 8, odpoledne se posunou na 13 až 17 stupňů.

S oblačným počasím s občasným deštěm či přeháňkami a teplotami do 18, později až do 20 stupňů, je třeba počítat od úterý do čtvrtka. Ranní minima by se měla pohybovat kolem 10 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám