Hlavní obsah

Čínská automobilka Great Wall se představí v Paříži

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již minulý rok na frankfurtském autosalonu bylo připraveno místo pro čínskou automobilku Great Wall (Velká zeď), která měla v plánu expandovat do Evropy. Nakonec se na výstavu ani nedostavila. V Paříži přesně rok poté se jí to snad podaří a přiveze s sebou nové SUV Hover.

Článek

Automobilka Great Wall se specializuje na výrobu terénních automobilů, pickupů a SUV. V jejím portfoliu je celkem sedm různých modelů, přičemž nejnovější Hover bude pilotním vozem představeným pro evropský trh.

Jedná se o velké SUV, které disponuje čtyřválcovým zážehovým motorem o objemu 2,4l. Vstřikování je klasické jednobodové, takže se není co divit, že z tak velkého objemu dokáže agregát vymáčknout jen 93 kW při 5250 ot./min a točivý moment 190 N.m při 2500 ot./min. Vůz může být vybaven pohonem všech kol, nebo pouze zadní nápravy. Ve výbavě nechybí žádná položka z luxusní výbavy, kterou mají vozy evropské - od kožených sedaček až po klimatizaci a střešní okno.

Důvod, proč se Great Wall zatím nedostal na evropské trhy je prostý. Po nárazových zkouškách konkurenčního Landwindu, který dopadl tragicky se značka rozhodla přizpůsobit své specifikace evropskému trhu. Nový vůz se tak nebude vyrábět v Číně, ale v Rusku s do Evropy jej bude dovážet Eurasia Motor Company.

Anketa

Koupili byste si čínský automobil?
Ano, je levný
12,8 %
Možná, nemám o nich informace
18,1 %
Ne, jsou nekvalitní
69,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1131 čtenářů.

Crash test a Landwind

Landwind proslul jako jedno z nejnebezpečnějších aut současnosti. Dnes nabízený model vychází ze starého Opelu Frontera, ale pouze vzhledově. ADAC provedl nárazovou zkoušku, která dopadla pro vůz a posádku katastrofálně. Dovozce se hájil, že podmínky testu nebyly regulérní, ale stejně začal instalovat do přední části karoserie výztužný rám.

Reklama

Související témata:

Související články

Landwind představuje velkoprostorové auto

Čínská automobilka Landwind, nechvalně proslulá crash testem zatím jediného modelu SUV na bázi Opelu Frontera, představila v Číně nový velkoprostorový model....

Landwind se po roce vrací

Po roce od tragického crash testu německého autoklubu ADAC se automobilka Landwind znovu vrací na Evropský trh. Změny, které byly na vozu provedeny, by mu měly...

Výběr článků

Načítám