Hlavní obsah

Povyrostlá Altea dostala jméno XL

Novinky,

Seat připravil novinku do svých jednovaječných sourozenců - León, Toledo a Altea doplní delší provedení posledně jmenovaného modelu s označením XL. To je zajímavý krok, protože se tak Altea dostává velikostně k Toledu bude kanibalizovat na jeho prodejích.

Článek

Seat je ve velkých problémech. Jeho finanční situace není vůbec lichotivá. Důvodem jsou malé prodeje, souvisící i s novým trendem značky: prodej sportovních modelů s jednou tváří. Ale Seat a koncern VW stále věří ve správnost tohoto kroku a připravili pro lidi čtvrtý z řady podobných modelů - Altea XL.

Lepší pro rodinu

XL dostalo do vínku karoserii delší o 18,7 cm proti klasické altee. Tím se zvětšil zavazadelník z 409 na 532 l. Jenže to není všechno. Altea XL má totiž posuvnou zadní lavici a to nejen vpřed (pak až 635 l zavazadel), ale i dva centimetry vzad. Celkem je tedy k dispozici rozsah 16 cm posuvu. Po této úpravě volali zákazníci už dlouho a byla vyslyšena až v delší verzi.

Můžeme zde anlézt i další novinky. Rodina jistě ocení sklopné stolečky umístěné na opěradlech předních sedadel, roletku shrnovací pouhým dotykem (stejná jako třeba ve Škodě Octavia) či dvanáctiválcové zásuvky v zavazadelníku. Kdo nechce lákat zloděje na navigaci zabudovanou v automobilu, může si pořídit přenosný model TomTom.

Všechny motory

Pod kapotou se objevují všechny agregáty, které pracují i v krátké verzi. Jsou to jak zážehové jednotky (1.6/77 kW a 2.0 FSI/110 kW), tak i vznětové motory (1.9 TDI/77 kW, 2.0 TDI/103 kW) včetně nové nejsilnější verze 2.0 TDI/125 kW. Posledně jmenovaná jednotka bude mít k dispozici i převodovku DSG.

Cena a výbava ještě nebyla specifikována, musíme si počkat do zimy, kdy by se automobil měl objevit i na našem trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám