Hlavní obsah

Ozdobou závěrečné festivalové párty bude žralok

Právo, Rudolf Voleman
KARLOVY VARY

Hlavní atrakcí sobotní závěrečné party na filmovém festivalu v Karlových Varech bude v Grandhotelu Pupp dvoumetrový žralok přivezený až z Atlantiku u francouzského pobřeží.

Článek

"Předpokládali jsme, že bude vážit kolem osmdesáti kilogramů, ale nakonec má necelých padesát. Asi jej málo v moři krmili," prozradila generální ředitelka GH Pupp Andrea Pfeffer - Ferklová.

"Je důležité, aby byl žralok čerstvý, takže jej přivezli z francouzských vod Atlantiku přivezli až v pátek odpoledne," dodala s tím, že dvoumetrový žralok, který vypadá jako živý, bude podáván na ledu v Randevouse GH Pupp. "Krájet jej budeme až před zraky hostů, podle toho který kousek si vyberou. Výhradně jej budeme pouze grilovat," dodala ředitelka.

"Předpokládám, že ze žraloka se podaří připravit kolem sedmdesáti porcí," dodala šéfkuchař GH Pupp Martin Piták. "Celé pohoštění v Randevouse bude ve stylu Karibiku, takže nebude chybět ani exotické ovoce, například papaya, fíky nebo litchi. "Celkem asi dvě stě kilogramů exotického ovoce," podotkla.

Slavnostní sál bude ale patřit mexické kuchyni. "Připravujeme pro Slavnostní sál takové pochoutky, jako je například Puntas de filete, což jsou plátky hovězího po mexicku, nebo Buritos se zeleninou, tedy pšeničné placky, Pollo con Piňa, to jsou kuřecí prsa na ananasu a Chayote con tomate, což je cuketa s tomaty," vypočítávala Ferklová.

Milovníci sýrů si přijdou na své v Zrcadlovém sále a na Malé dvoraně. "Poprvé zde chceme na závěrečné párty nabízet sýrové fondue. Koupili jsme na jejich přípravu speciální mísu," podotkla Ferklová s tím, že k dostání budou i další sýrové pochoutkou. "Běžné sýry jako je čedar, parmazán, faraón, ale také kozí sýry Chavroux a Rondin," prozradila.

Chybět nebudou samozřejmě steaky. "Připraveno máme kolem padesáti kilogramů masa, ale budeme muset počet steaků ještě navýšit, protože žralok váží méně, než jsme očekávali. Určitě ale nebudou chybět například jehněčí kotletky na grilu," upozornila Ferklová s tím, že všech asi tisíc hostů závěrečné párty, kde mimo jiné vystoupí zpěvák Dan Bárta, by mělo být spokojeno.

Hosté mohou očekávat celou nabídku nápojů. "Při zahajovací party byl velký zájem o sekty, a to i o dražší značky láhev za tři až šest tisíc korun," pokračovala ředitelka. Při zahajovací párty se vypilo podle ní kolem 350 litrů vína a stejného množství piva. "Předpokládáme, že podobné množství nápojů se vypije i při závěrečné párty," dodala s tím, že vyhovět hostům bude připraveno všech 230 zaměstnanců GH Pupp. "Jen v obsluze jich bude kolem stovky," uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám