Hlavní obsah

Confetti - naháči ve svatební reality show

– KARLOVY VARY
Novinky, Kateřina Farná

Britský paradokument Confetti bude uzavírat závěrečný sobotní ceremoniál 41. MFF Karlovy Vary, kde se zároveň budou předávat hlavní filmové ceny. Pro diváky bude promítnut i ve 23. hodin ve Velkém sále hotelu Thermal.

Článek

Režisérka Debbie Isittová, představila v pátek snímek někde na pomezí dokumentu a reality show, jak uspořádat originální svatební obřad a přitom se nezbláznit.

Ve filmu vyhlašuje časopis Confetti soutěž o nejoriginálnější svatební obřad. Vyberou se tři milenecké páry - staromódní zpěváčci Matt a Samantha chystají obřad v hollywoodském stylu, tenisti Josef a Isabelle zase obřad na kurtech a nakonec naturisti - naháči, chtějí vyznávat krásu nahého těla.

Všichni se vlastně mají brát v soutěži, což s sebou přináší stresové situace - hádky s rodiči, slzičky, usmiřování a nakonec i slova lásky. To vše zabalené do typického britského humoru.

Jak udělat z nudného a nevýrazného páru hvězdy svatebního večera? Jak je pěkná ženská ochotná podstoupit kvůli vítězství a penězům plastickou operaci a jak dokázat být nahý, ale zároveň nepohoršovat? To je úkol pro svatební "plánovače" - dva gaye, kteří si nakonec taky řeknou své Ano.

Svatby jako obrovský byznys

Na tiskové konferenci, která se nesla v humorném a pohodovém duchu, se sešla režisérka filmu, se střihačem a životním partnerem Nicholasem Agerem i představitelé svatebních plánovačů - herci Vincent Franklin a Jason Watkins. Jaké to je natáčet improvizovaný snímek, jaké to je se před štábem svléknout a kde našla inspiraci? Přiblížila místy "nahatou reality show" režisérka Debbie Isittová.

"Moje sestra dlouho plánovala velkou svatbu. Stála ji spoustu peněz, které neměla. Ve svatební den si nakapala do očí, aby se jí víc leskly. Jak den ubíhal, zrak se jí čím dál víc zhoršoval, až nakonec neviděla vůbec a skončila v nemocnici, kde dostala černé brýle a bílou slepeckou hůl. Druhý den jela na líbánky do Mexika, bylo to fiasko. Stejně jako celá svatba," prozradila režisérka svou osobní inspiraci a vesele pokračovala dál, "začal jsem se tedy o svatby zajímat, a jak jsem brouzdala po internetu, zjišťovala jsem, jaký byznys plánování svateb je. Když jsem viděla sestřinu svatbu, kolik věcí se stalo, jaké to nakonec bylo drama, nemohla jsem nenatočit něco o svatbách."

Wedding Idol - lepší reality show než realita

Sama režisérka se vůbec netajila tím, že miluje reality show a že točila takový Wedding Idol - fikci i realitu zároveň: "Mám raději reality show než reálný život, protože díky reality show si může člověk změnit celý život. Ráda se na ně dívám, ale nikdy bych se do takové soutěže nepřihlásila."

"Bylo to šílené. Všichni jsme věděli, jak se točí film, ale najednou jsme měli dialogy improvizovat, bylo to vlastně improvizované hraní," zavzpomínal na natáčení Vincent Franklin a Jason Watkins se přidal," najednou jsme museli svatby naplánovat v reálném natáčení, zčerstva, naživo."

"Pohybovali jsme se mezi dramatem a reálným životem. Herci vždycky za mnou chodili a ptali se mě, co mají dělat. A já je posílala za plánovači svateb, aby improvizovali," přiblížila problémy při natáčení režisérka.

Ze sto padesáti hodin museli sestříhat přes hodinu a půl filmu: "Materiál jsme zpracovávali rok. Když jsme potom s Debbie vybírali scény do filmu, zařadili jsme tam ty, kterým jsme se oba smáli," komentuje střihač Nicholas Ager a režisérka jej doplňuje, "z toho materiálu jsme mohli mít každou svatbu zvlášť, dokonce až devět různých filmů."

Reklama

Výběr článků

Načítám