Hlavní obsah

Vary trhají rekordy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Zalidněné ulice, rekordní počet prodaných festivalových pasů a přeplněné karlovarské restaurace. Město o státních svátcích dobyli filmoví fanoušci.

Článek

Rekord ohlásila produkce festivalu v dopoledních hodinách. Počet festivalových pasů se blíží k 8700, celkově se akreditovalo už 10 903 osob. Ve statistikách tak letošní rok převálcoval loňský, to se pasů vydalo celkem 8473.

Restaurace si libují

Nárůst tržeb ve státních svátcích zaznamenaly všechny otevřené podniky ve Varech. Zájem v horkém počasí zejména o nealkoholické nápoje, z alkoholických se na večírcích stalo hitem mojito.

"Minulý víkend byl poměrně slabý, ale teď máme až do noci plno," říká číšnice z řecké restaurace nedaleko hlavního náměstí. Zájem během dne je o lehká jídla, pivo a víno. "Dejte si pozor na zloděje," varuje při placení účtu. "Mají žně, stejně jako my," dodává.

Velmi úspěšný je i projekt nadace Světluška pomáhající nevidomým. V její Kavárně potmě se vydaly už tisíce šálků. Denně tam obslouží zhruba 300 hostů. (celá zpráva)

Čeká se na Almadóvara

Počet vstupenek prodaných na festival se blíží ke 120 tisícům. Stojí se na ně dlouhé fronty, a to už od časných ranních hodin. Cena lístku je letos stanovena na 65korun, studenti mají ale po předložení průkazu nárok na slevu.

Mezi novináři je nyní největší zájem o nový film režiséra Pedra Almadóvara Volver, který se bude promítat ve 21 hodin ve Velkém sálu hotelu Thermal. Vstupenky určené pro média zmizely už dnes kolem 10 hodiny. Z volné distribuce zmizely záhy po otevření kas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám