Hlavní obsah

Kráska v nesnázích diváky ve Varech nadchla

Novinky, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Očekávaná světová premiéra filmu režiséra Jana Hřebejka Kráska v nesnázích byla v neděli slavnostně uvedena ve vyprodaném Velkém sále v Thermalu. Podle průběžných výsledků Divácké ceny deníku Právo hlasovalo 630 diváků, celková známka je zatím 1.12. Reakce na novinářské projekci byla poněkud vlažnější.

Článek

Úplně první proběhla projekce určená pro novináře, po níž odpoledne následovala tisková konference s tvůrci a hlavními hereckými představiteli Aňou Geislerovou, Janou Brejchovou, Jiřím Schmitzerem a Josefem Abrhámem.

Na novinářské projekci jediného českého snímku v hlavní soutěži celovečerních hraných filmů byl sál zaplněn k prasknutí. Takřka dvou hodinové romantické drama o krásné dívce, kterak ke štěstí přišla, ovšem zaznamenalo rozpačitý a slabý potlesk. Jak se točily odvážné erotické scény, která postava je nejnesympatičtější a kdo je čerstvým otcem, prozradili tvůrci na setkání s novináři.

Hrdinové vzbuzují soucit

Na odpolední tiskové konferenci se nedalo ani dýchat, jak byla místnost narvaná novináři. Tiskovku odstartoval výčet sponzorů, poté dostali možnost novináři z pléna. Podle režiséra Jana Hřebejka, který je čerstvým otcem syna Jonáše, je hlavní postavou ve vrstevnatém snímku právě Kráska, přestože se kolem ní "motají" charakterem odpudivé postavy, zato skvěle a hlouběji napsané.  

Jak byste ale charakterizoval hlavní postavu, kterou hraje Geislerová, zněla otázka směrem na Hřebejka: "Je to jak kráska, která ke štěstí přišla, i mrcha, která v nejtěžší chvíli opustí manžela. Oba pohledy jsou možné," dodal. "Především ale všichni vzbuzují soucit. Tenhle film vyzývá k soucitu a k pochopení, aniž by byl příběh zatížen politikou."

Odvážná erotická scéna a Woody Allen

Se slovenským hercem Romanem Luknárem, známého ze snímku Záhrada, předvádí Kráska protřelá životem dvě odvážné erotické scény: "Na place nám to šlo. Masturbace je sex s někým, koho máme opravdu rádi," připomněla slova Woodyho Allena představitelka hlavní role Aňa Geislerová.

Hosté nešetřili vtipem a dobou náladou. Dojatá byla i představitelka filmové matky, půvabná Jana Brejchová, která se schovávala za tmavé brýle a pěla ódy na spolupráci s herci Josefem Abrhámem, Jiřím Schmitzerem i Aňou Geislerovou. "S Jirkou se skvěle hrálo, jen jsme měli při natáčení problém, že byl hrozně vtipný. Hodně jsme se nasmáli a já se potom přeříkávala. Figura se mi líbila," prozradila herečka, která se do filmu vrací po osmi letech.

Herec Jiří Schmitzer se přiznal, že si svou postavu ve filmu skutečně užil. Novinkám řekl: "Je to nejméně sympatická postava ve filmu. Je to typ trochu ujetého člověka, ale hlavně se smyslem pro humor." 

Anketa

Půjdete na Krásku v nesnázích do kina?
Ano, už se nemůžu dočkat
19,3 %
Ano, chodím na většinu českých filmů
16,7 %
Nevím, budu o tom přemýšlet
12,3 %
Ne
51,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2411 čtenářů.

KDY BUDE KRÁSKA V KINECH?

Do českých kin vstoupí 7. září společně s filmovým soundtrackem s hudbou Aleše Březiny, Glena Hansarda z irských The Frames a Ragůzy.  

Reklama

Výběr článků

Načítám