Hlavní obsah

ZNĚLKA: komu zněla, komu nezněla

KARLOVY VARY

Festivalová znělka výtvarníka Františka Skály vzbuzuje na 41. MFF Karlovy Vary rozpačité reakce, i nadšení.

Článek

Připravili jsem pro vás seriál anketních otázek: Jak se líbila umělcům a jaký symbol jim utkvěl v paměti?

MARIE HUMLOVÁ, 28 let

Upřímně řečeno mě znělka neokouzlila, ale líbil se mi začátek. Poměrně vtipná byla oplatka a lázeňský hrníček. Přijde mi, stejně jako loni, moc uřvaná a dlouhá. Víc se mi líbily ty starší. Pořád je lepší něž ta loňská.

JAROSLAV DUŠEK, 45 let

Viděl jsem ji dvakrát a myslím si, že je výborná. Líbí se mi pavouk na mikrofonu, k pavučině propojený vláknem s hlasem chrámového zpěváka. Ani estetika pochlupenin, všude tady na festivalu, není špatná. Fajn je i žabomedvědí hlava.

Líbí se mi i Franta Skála, který znělkou proskakuje,  jeho pavoučí drápky a oplatky s picí nádobou. Nakonec je zajímavý pád člověka, který neunese tíhu karlovarské oplatky. Prostě se mi líbí, je to jeden symbol za druhým.

LUCIE HEJNIŠOVÁ, 29 let

Je docela zajímavá, hodně bujará, agresivní, až moc. Je zajímavá, prostě super. Parádní byl záběr, jak z něj je můra. Moc nechápu, co znamená maska, ale pojí se to asi s karlovarskými prameny. Dokonalá je oplatka s lázeňským hrnečkem, které drží, když se mu rozevírají křidýlka. Podle mě je to takový pěkný symbol Karlových Varů

OLGA SOMMEROVÁ, 57 let

Františka Skály si velmi vážím. Když to řeknu primitivně, znělce nerozumím, ve smyslu surrealistickém. Osobně mě neoslovuje, ale je v tom vidět hodně práce a velká invence. Mám raději znělky, které jsou vtipné. 

HELENA TŘEŠTÍKOVÁ, 57 let

Viděla jsem ji asi čtyřikrát a mám pocit, že jsem viděla dvě různé verze. Připadá mi pěkně ulítlá. Jsem s ní spokojená, jen ještě pořád nevím, jestli jsem ji úplně pochopila. Řekla bych, že se k duchu Varů dobře hodí. Byla jsem příjemně překvapená.

IVANA DAVIDOVÁ, 42 let

Znělka se mi moc líbila, hlavně její mužský představitel. Tuším, že to byl i sám režisér znělky. Byl hodně svérázný, a to mě zaujalo.

ALENA RAZIMOVÁ, 42 let

Viděla jsem ji jen jednou, ale mám pocit, že jsem ji moc nepochopila. Líbila se mi ale oplatka, lázeňský pohárek a nálevka na topení, kterou mám doma, i fotografie Bartošky na víku kufru.

Anketa

Jak byste ohodnotilli znělku 41. MFF KV?
1
15,1 %
2
5,3 %
3
6,8 %
4
9,4 %
5
63,4 %
Celkem hlasovalo 3578 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám