Hlavní obsah

Příprava zahajovacího ceremoniálu: paruky nebo vlasy?

Novinky, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Šrumec, pár odřenin a mírně nervozní nálada. Ve Velkém sále to při zkouškách choreografie závěrečného ceremoniálu jen "cvrkotalo", vše pod taktovkou režiséra a choreografa Michala Cabana a jeho bratra Šimona. V pátek odpoledne se ještě ladilo zkoušení večerního slavnostního zahájení.

Článek

Timpánisti se dohadovali, kdo je víc slyšet, akrobatky s fešnými blonďatými parukami synchronizovaly skokanské vystoupení, technici zajišťovali světla a kamery a mezi tím vším se nenápadně pohyboval  Marek Eben, moderátor večera. "Na Klause už musíte vycházet holky," připomíná děvčatům Michal Caban.

Kluci ve fraku nebezpečě visí na hrazdách nad podiem, seskakují dolů a někdo z hlediště na ně volá: "Bacha, nemůžete si strhnout paruku!" Kluci se ale nenechají a hned se dohadují, jak vyřešit problém černých gumových paruk. Při zkoušce vychází najevo, že by mohly při nebezpečně vypadajícím akrobatickém prvku způsobit nepříjemný malér. Nejednomu z akrobatů se stalo, že mu sklouzla z hlavy a zakryla oči při seskoku.

Řešení situace bylo poměrně elegantní, zato kluky s moderními barevnými účesy vůbec nepotěšilo - místo gumových paruk si budou muset nastříkat vlasy na černo.

Zkouška se obešla bez větších problémů, tedy až na dvě do očí bijící hrubky v portrétu Andyho Garcii, prasknuté bílé  trampolínové plachty a nevhodné velikosti konfet... Ale pak už to šlo jako po másle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám