Hlavní obsah

Karlovy Vary: Víte, co to je leskymo? Něha

KARLOVY VARY

První návštěvníky letošního karlovarského festivalu vítá jeden nečekaný doplněk interiéru hotelu Thermal. Na dveřích prostor můžete vidět něco, co vypadá jako plyš a přece to není plyš. Co to ti umělci zase na nás vymysleli?

Článek

Je to hodně chlupaté a buď růžové, zelené nebo šedivé, ale nechodí to, ani to nelze vyhodit do vzduchu. Co to je? Na dotek je to hebké, i když zase ne tak moc, spíš máte dojem, jako byste mazlili umělého bobtaila.

Má tu výhodu, že pořád drží a necuká se, ale zase nepřinese aport. Jsou to potahy na dveře hotelu Thermal! Celé to působí dojmem, jako by si ve Varech už zítra dali sraz čeští homosexuálové, kteří se od 1. července mohou hromadně partnersky registrovat.

Pro nezasvěcené se jedná o leskymo, které slovník cizích slov definuje jako potahy s chlupy, módní doplněk z 80. let a jeho autorem je ve Varech scénograf Martin Chocholoušek. Leskymo, stejně jako festivalové interiéry, jemné lampičky, které září těmi třemi barvami, odkazují na znělku Františka Skály.

Jak je hebké leskymo? Foto Právo/Michaela Říhová

Otevírání dveří v Thermalu se tak stalo příjemnější než kdykoliv jindy a kdekoliv jinde - pokud se budete jen trochu snažit, zažijete u toho i okamžik něhy. Uvidíme, co nás bude čekat po celý týden za těmi dveřmi v kinosálech a festivalových zákulisí.

Reklama

Výběr článků

Načítám