Hlavní obsah

Děti si užily jízdu jako filmové stars

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary startuje oficiálně v pátek 30. června, ale už ve čtrtek si mohlo čtyřiatřicet dětí z dětských domovů v Karlových Varech a Ostravě vyzkoušet, jak se vozí filmové celebrity v luxusních vozech Audi.

Článek

"Vozy, které jsou připravené pro celebrity k nám dorazily o den dřív, tak jsme si říkali, jestli je nechat stát v garážích přes noc, nebo udělat někomu radost. Dostali jsme nápad, že bychom mohli dát prostor dětem z dětských domovů, aby se na chvíli mohli cítit jako celebrity. Snad jim to trochu vynahradí to, že nemají celé rodiny a vyrůstají v dětském domově," uvedl Petr Neústupný, vedoucí divize značky Audi pro Českou republiku.

Dětem se takřka tříhodinová jízda deseti stříbrnými vozy Audi A8 velmi líbila, vyrazily na výlet z Karlových Varů k horskému hotelu Prašivec do Krušných hor. Po příjezdu ke grandhotelu Pupp na ně čekal s dětským šampaňským prezident festivalu Jiří Bartoška, který si s dětmi podal ruce a vesele s nimi žertoval. "Jsem rád, že to pro nás připravili. Ty audiny jsou dobrý," nadšeně okomentoval akci šestnáctiletý Filip a dál usrkával "bublinky".

Před grandhotelem panovala přátelská atmosféra i prezident festivalu Jiří Bartoška si akci pochvaloval: "Udělali jsme s Audi akci pro děcka, aby nahlédly do světa velkého filmu. Je to zpestření života, který není asi v dětském domově nejzajímavější."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám