Hlavní obsah

Porota dokumentárních filmů MFF KV

Novinky, www.kviff.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokumentární porota je složená z významných osobností světové kinematografie a bude posuzovat snímky zařazené do sekce dokumentárních filmů.

Článek

Fabrizio Grosoli - předseda poroty

Novinář, filmový kritik, producent a televizní manažer. V letech 1999 až 2001 byl členem výběrové komise MFF v Benátkách a MF dokumentárních filmů v Turíně (1998, 2002). Téměř deset let vedl MFF Riminicinema (1988 - 97).

Pracoval také jako manažer a konzultant televizního kanálu Tele+ (1990 - 2003). V letech 1985 až 1990 byl zástupcem šéfredaktora filmového měsíčníku CIAK. Působí také jako šéf dokumentární sekce nejvýznamnější italské produkční a distribuční společnosti Fandango.

Jana Boková

Dokumentaristka původem z Prahy, od roku 1968 žila ve Francii, Velké Británii, v USA a v Argentině. Získala doktorát v oboru umění se specializací na fotografii a surrealismus. Pracovala také jako fotografka např. pro časopis Rolling Stone.

Z její bohaté filmografie vybíráme dokumenty Jen o jednu válku víc (1977), Marika and Marevna (1977 - 78), Obývací pokoj (1978), Tak se vidím (1979), Utíkat s Quinnem (1980), Dallas, velký obchod (1981). Natočila celovečerní hrané filmy Hôtel du Paradis (1986) a Deník na povídku (1998), který byl uveden v sekci Horizonty na MFF Karlovy Vary 1999.

Tine Fischer

Programová ředitelka mezinárodního festivalu dokumentárních filmů CPH:DOX, založeného v roce 2002. Absolvovala filmová a mediální studia na univerzitě v Kodani a od roku 1996 pracovala jako programová editorka v Dánském filmovém institutu, kde měla na starost výběr uměleckých, experimentálních a dokumentárních snímků.

V posledních deseti letech zorganizovala velké množství seminářů, workshopů a projekcí zaměřených na dokumentární film. Roku 2006 založila distribuční společnost dox-on-wheels.

Marek Hovorka

Vystudoval dokumentární film na pražské FAMU. Jeho filmografie obsahuje pět krátkých a středometrážních filmů, např. Watchmen: Svoboda je otroctví (2001) či Proměny andělů v rodiče, důchodce a mrtvoly (2001).

V roce 1997 spoluzaložil mezinárodní festival dokumentárních filmů v Jihlavě, je i jeho dlouholetým ředitelem. Je také členem redakční rady odborných periodik zaměřených na dokumentární tvorbu Do a Dok.revue.

Guntis Trekteris

Vystudoval ekonomii na Lotyšské univerzitě a poté pracoval jako novinář. Jako producent a ředitel vede první lotyšskou nezávislou produkční společnost Kaupo Filma. Produkoval více než 30 dokumentárních a 5 hraných filmů, mezi jinými dokument Vajíčková lady (Olu kundze, režie Una Celmová, 2000) a hraný snímek Jen tak odejít (Pa celam ajzelot, režie Viesturs Kairišs, 2001). V současné době předsedá Lotyšské filmové radě a je viceprezidentem Asociace lotyšských producentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám