Hlavní obsah

Filmová přehlídka bez bariér

KARLOVY VARY

O prvním červencovém týdnu se Karlovy Vary mění ve filmové městečko. Mezinárodní filmový festival, který se v západočeském lázeňském městě letos koná po jedenačtyřicáté, má k dispozici několik míst pro handicapované návštěvníky v 10 bezbariérových kinosálech.

Článek

V roce 2001 byl odstartován projekt Kino bez bariér, jehož hlavním cílem je pomáhat handicapovaným divákům. Poskytuje servis v podobě informací o možnostech bezbariérového ubytování a stravování. Nabízí i možnost bezplatné přepravy po Karlových Varech dvěma speciálně upravenými mikrobusy. U hotelu Thermal jsou vyhrazena dvě parkovací místa pro invalidy.

Vozíčkáři mají společně s doprovodem vstup na filmová představení zdarma. Musí si jen vyzvednout vstupenky v pokladně Kina bez bariér, která bude letos v akreditačním centru v hotelu Thermal. Mohou využít i doprovodu asistentů.

Plavání s Kontaktem bB
V pondělí 3. 7. a ve čtvrtek 6. 7.  bude možné plavání s instruktorem Kontaktu dB v Alžbětiných lázních. Vstupné do bazénu je 70 Kč, pro hosty Kina bez bariér je doba pobytu v bazénu neomezená. V ceně je zahrnuta i sauna, pára, vířivá vana a rehabilitační bazén, ve kterém je spouštěcí zařízení pro osoby s tělesným handicapem.
Florbal na kolech
Ukázka florbalu vozíčkářů v podání profesionálních florbalistů. Návštěvníci si budou moci hru sami vyzkoušet. Akce se koná na Mlýnské kolonádě v úterý 4.7. a ve středu 5.7.
Kino bez bariér
Doprava
MHD, nízkopodlažné autobusy
Dva speciálně upravené mikrobusy od 9:00 do 01:00 hod. Dopravu v době od 22:00 do 01:00 hod je nutné objednat nejpozději do 22:00 hod. Možnost dopravy po městě a do okruhu 15 km.
Asistenční servis
V provozu od 9:00 do 22:00 hod
Kontaktní místa: přepážka projektu v akreditačním centru hotelu Thermal, Informační stánek na Kolonádě u Vřídla
Tel. kontakty
353 212 575
WEB
oficiální stránka projektu

Reklama

Výběr článků

Načítám