Hlavní obsah

Kráska v nesnázích zažije světovou premiéru na MFF KV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Jana Hřebejka a Petra Jarchovského Kráska v nesnázích bude mít celosvětovou premiéru v rámci soutěže MFF v Karlových Varech. Na festivalu jej doprovodí v sobotu 1. července vernisáž fotografií Jany Brejchové a Anny Geislerové. Dosud nepublikované snímky Tona Stana pocházejí z přelomu 80. a 90. let.

Článek

Obě herečky se mají v Karlových Varech spolu s režisérem zúčastnit i turnaje na golfovém hřišti Cihelny. Uskuteční se také koncert irského zpěváka Glena Hansarda, lídra jedné z nejznámějších irských kapel The Frames, jehož písně jsou ve filmu použity.

Film Kráska v nesnázích o "sexu, penězích a dobrém člověku" se v distribuci objeví od 7. září. K natočení inspirovala oba filmaře stejnojmenná báseň Roberta Gravese. Jde o milostný příběh mladé ženy (Anna Geislerová) řešící dilema lásky ke dvěma mužům (Roman Luknár a Josef Abrhám). Dilema mezi sexuální závislostí a zajištěnou budoucností pro sebe a své děti (Adam Mišík a Michaela Mrvíková). Dilema vztahů k matce (Jana Brejchová), otčímovi (Jiří Schmitzer) a ke své tchyni (Emília Vášáryová).

"Příběh holky v těžké životní situaci je sice nakonec půdorysem scénáře, ale hlavním impulzem byly charaktery ostatních postav, které jsme chtěli uvést v život," komentoval Hřebejk vznik filmu. Do titulní role obsadil Geislerovou proto, že i když byla rolí hlavní, tvůrcům se zdála nejmatnější. "Věřil jsem tomu, že právě s touto inteligentní herečkou postavu dotvoříme," dodal.

Jan Hřebejk se o hlavní karlovarskou cenu Křišťálový globus utká už potřetí. Uvedení snímku Pupendo v roce 2003 předcházela úspěšná soutěžní prezentace Pelíšků (1999 - zvláštní uznání za herecké mistrovství a režii, cena filmových kritiků).

Reklama

Výběr článků

Načítám