Hlavní obsah

Evropská unie otevřela internetový portál věnovaný zdraví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolehlivé informace o zdraví a zdravotnictví v Evropské unii slibuje internetový portál, který ve středu představila Evropská komise. Stránky nabízí informace o 47 tématech od infekčních chorob přes bioterorismus po zdravotní pojištění.

Článek

Každý třetí občan EU loni hledal na webu nějaké informace o zdraví, tvrdí EK, podle níž jsou internetové stránky věnované zdravotnictví často komplikované a těžko se odhaduje jejich spolehlivost. Portál EU http://health.europa.eu má proto nabízet srozumitelné informace, stejně jako "40 000 odkazů na spolehlivé zdroje", řekl komisař pro zdraví Markos Kyprianu.

Vedle nemocí, prevence a životního stylu portál nabízí i rady, co dělat v případě nemoci nebo úrazu v jiném státu unie. Na nynějším projektu se vedle států EU podílejí také Island, Lichtenštejnsko, Norsko a Švýcarsko. Zatím portál nabízí informace jen anglicky, ale má být postupně převeden do všech jazyků unie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám