Hlavní obsah

Festivalová znělka od Františka Skály

Novinky, www.kviff.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Autorem námětu, režisérem i hercem oficiální znělky festivalu Rituál je výtvarník František Skála, držitel ceny Jindřicha Chalupeckého. Kamery se chopil čerstvý nositel Českého lva za film Štěstí Diviš Marek. V úterý byl slavnostně odhalen i festivalový plakát od Aleše Najbrta a Zuzany Lednické.

Článek

František Skála ke znělce řekl: "Přichází na objednávku a vždy dobře připraven jako profesionální herec. V jeho rituálu je tolik symbolů, že je zbytečné pokoušet se jim porozumět. Je mobilní, flexibilní, multikulturní a dobře informovaný."

"Není zrovna přitažlivý, ale k tomu, aby Vás přesvědčil, že ho nezbytně potřebujete, využívá spoustu atraktivních pomůcek. Vychází vstříc současným materiálům, ale nezapře svou oblibu tradičního designu. Rád se zviditelňuje, ale na přání bleskově zmizí. Za přiměřený honorář je ochoten provést jakýkoliv typ obřadu. Tentokrát se však honoráře zřekl, jde o karlovarský filmový festival a tedy o prestiž, která má v době celebrit hodnotu zlata. Jak se však zdá, přílišná zodpovědnost mu trochu svazuje ruce a může se stát, že mu z nich v extázi vyklouznou otěže," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám