Hlavní obsah

Inovo Lirica: Za osm týdnů nový vůz

Novinky, Jan Čech
ŽENEVA

Mezi nové firmy, snažící se z dodavatelské činnosti přejít na výrobu automobilů, patří také Inovo Design. Na ženevském autosalonu předvedla designérskou studii Lirica, jenž by mohla být během několika měsíců připravena k výrobě.

Článek

Firma Inovo Design je specialista na výrobu prototypů, počítačovou konstrukci a design. V tomto oboru pracuje už deset let a nyní se rozhodla přestat pracovat pro ostatní a zkusit štěstí s vlastním vozem. Kupé Lirica je prvním výtvorem, jenž byl v týmu Inovo vytvořen během osmi týdnů. Podílelo se na něm padesát pracovníků, z nichž 35 bylo designérů.

Jméno vozu pochází z italské lyrické opery - vzhled vozu totiž má navazovat na elegantní italské sportovní automobily minulých let. Především to má na svědomí extrémně dlouhá příď a posunutí kabiny co nejvíc vzad. Tato nostalgie je podpořena uhlazenými liniemi a třeba i zcela zapuštěnými, tlačítkem vyklápěnými klikami.

Pětimetrový vůz ve stylu GT má za přední nápravou namontovaný osmiválcový motor, pohánějící klasicky zadní kola. Interiér má celý obložený alcantarou a hliníkem. Nejvíc však zaujme ohromný desetipalcový dotykový displej (funguje na operačním systému Windows XP a disponuje i bezdrátovou technologií WiFi) a volant, do jehož středu designéři zakomponovali rychloměr s otáčkoměrem.

Pokud bude zájem, je firma schopná během krátké doby připravit Liricu do výroby. Pokud ne, přiřadí se Inovo Design k dalším mnoha firmám, jejichž snažení skončilo pouze u jediné studie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám