Hlavní obsah

Vánoční knihy - 51. týden

Tento předvánoční týden vyšel mimo jiné například román Maria Puza "K" znamená Kennedy, dále Vonnegutův sci-fi román Sirény z Titanu nebo Moorův komiks V jako Vendeta.

Článek

Mario Puzo: "K" znamená Kennedy

Mario Puzo, autor slavného Kmotra ve svém románu "K" znamená Kennedy líčí dramatické události, které vedly ke spiknutí a posléze k atentátu na fiktivního amerického prezidenta, který je obdařen vlastnostmi i jménem rodu Kennedyů.

Kniha je naplněna pestrým výběrem současných podob násilí. Značná pozornost je věnována intrikám společnosti amerických miliardářů, kteří svými penězi ovládají americký Kongres.

Knižní klub, váz., 376 str., 229 Kč

Radek John, Ivo Pelant: Sněženky a machři po čtvrt století

Novela je volným pokračováním příběhů hrdinů známého filmu Sněženky a machři.

Karda a Viky se setkají u lanovky v Krkonoších. Každého ta doba nějak poznamenala. Obávaný profesor matematiky a tělocviku Karda zůstal na horách a má malý penzion, z Vikyho Cabadaje se stal lyžařský instruktor. Tolik obdivovaná Kardova dcera Marika, která jinak žije v zahraničí, je zrovna u otce na horách. Podnikavý Viky hned zorganizuje setkání třídy po letech v Kardově penzionu. 

Mladá fronta, , váz., 196 str., 199 Kč

Alan Moore, David Lloyd: V jako Vendeta

Komiks scénáristy Alana Moora, který patří mezi jeho klasická, lety prověřená mistrovská díla. Popisuje děsivý a působivý příběh o ztrátě svobody a identity v totalitní společnosti. V jako Vendeta je obraz světa, kde vládne zoufalství a nic nepromíjející tyranie. Je to břitký pohled na svět a lidi, najdete v něm inteligenci, vtip, hořkost i cit: všechno, čím komiks údajně nikdy neměl být.

BBart, překlad Richard Podaný, váz., 286 str., 690 Kč

Thomas Wheeler: Arcanum

Strhující thriller vypráví o tajemných a nadpřirozených věcech. Vystupují v něm například sir Artur Conan Doyle, autor Sherlocka Holmese, a mistr úniků Harry Houdini.

Děj se odehrává v roce 1919. První světová válka končí, ale ve velkoměstech celého světa dochází k tajemným vraždám. Vybraná skupina vizionářů, zvaná Arcanum, na sebe bere úkol zajistit bezpečí lidstva. Konstantin Duvall, zakladatel Arcana, umírá v londýnském Hyde Parku při podezřelé nehodě. Člen Arcana, sir Arthur Conan Doyle, je zdrcen a rozhodne se, že pomstí Duvallovu smrt a odhalí tajemství s ním spojené.

Alman, váz., 350 str., 328 Kč

Kurt Vonnegut, jr.: Sirény z Titanu

Román Sirény z Titanu žijícího klasika Kurta Vonneguta jr. vznikl před čtyřiceti šesti lety, v roce 1959. Zatímco některá starší díla sci-fi přece jen utrpěla vývojem vědy, techniky i celé společnosti, tato kniha dodnes oslňuje vtipem, moudrostí, citlivostí, vykreslením postav i rafinovaností zápletky.

Vydejte se na bizarní pouť po Sluneční soustavě i lidské mysli. Znovu se můžete přesvědčit o pravdivosti jeho univerzálního vysvětlení jakýchkoli životních kotrmelců: "Stal jsem se obětí řady náhod, tak jako my všichni."

 Argo, přeložil Jaroslav Kořán, 216 str., 239 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám