Článek
Na přípravu mandlových dortíků budete potřebovat: 240 g hladké mouky, 120 g másla, 120 g moučkového cukru, 1/4 lžičky kypřícího prášku, 2 vejce a máslo na vymazání formiček. Na náplň si připravte 200 g mandlí, 3 vejce a 180 g cukru.
Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem a postupně přimíchejte rozšlehaná vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva a zpracujte do hladkého těsta. Náplň připravíte tak, že mandle krátce povaříte, slijete a po vychladnutí oloupete a jemně pomelte. Vejce rozšlehejte s cukrem a přidejte mandle a dobře promíchejte. Těsto rozdělte na kousky, vmáčkněte do formiček vymazaných máslem a naplňte náplní. Ve vyhřáté troubě na 170 až 180 stupňů pečte asi 20 minut.
Po vychladnutí opatrně vyklepte.