Hlavní obsah

VÁNOČNÍ RECEPT: Mandlové dortíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Připravili jsme pro vás sérii vánočních receptů, které vám budeme průběžně nabízet. Inspirujte se zajímavými recepty, které oživí sváteční tabuli.

Článek

Na přípravu mandlových dortíků budete potřebovat: 240 g hladké mouky, 120 g másla, 120 g moučkového cukru, 1/4 lžičky kypřícího prášku, 2 vejce a máslo na vymazání formiček. Na náplň si připravte 200 g mandlí, 3 vejce a 180 g cukru.

Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem a postupně přimíchejte rozšlehaná vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva a zpracujte do hladkého těsta. Náplň připravíte tak, že mandle krátce povaříte, slijete a po vychladnutí oloupete a jemně pomelte. Vejce rozšlehejte s cukrem a přidejte mandle a dobře promíchejte. Těsto rozdělte na kousky, vmáčkněte do formiček vymazaných máslem a naplňte náplní. Ve vyhřáté troubě na 170 až 180 stupňů pečte asi 20 minut.

Po vychladnutí opatrně vyklepte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám