Hlavní obsah

Vánoční knihy - 50. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na předvánočním knižním trhu se tento týden objeví český překlad knihy J.K. Rowlingové Harry Potter a princ dvojí krve. Z Velké Británie pochází román Magyk, který vypráví příběhy jiného čarodějnického učně Septimuse Heapa. Z dalších knih jmenujme například faktografickou knihu Šach mat, nebo slavný román Oscara Wildea Obraz Doriana Graye.

Článek

J. K. Rowlingová: Harry Potter a princ dvojí krve

Oproti původnímu plánu vychází o několik dní dříve český překlad šestého dílu jednoho z nejúspěšnějších titulů světové literatury Harry Potter. Tentokrát s podtitulem Princ dvojí krve.

Harry Potter tráví v Bradavicích již šestý rok. A není o nic lehčí než ty předchozí. Lord Voldemort se opět vrací a s ním i hrůza a napětí. Ohrožen není jen Harry, ale i celé kouzelnické společenství a nejspíš i obyčejný svět mudlů. Jak budou nyní hrdinové potterovské ságy čelit zlu a jakou daň za svoje postoje a činy zaplatí?

Albatros, 536 str., váz., 450 Kč

Oscar Wilde: Obraz Doriana Graye

Příběh s fantastickými prvky se odehrává v 19. století v Londýně.

Krásného Doriana Graye portrétuje malíř Basil Hallward, který je Dorianovým vzhledem uchvácen a naivně si myslí, že sličný mladík je a vždy bude ztělesněním dobra. Uzavřený malíř se přátelí s lordem Henrym, ten je povahově zcela jiný. V každé společnosti je Henry ozdobou, oslňuje hlubokomyslnými úvahami, nemá žádné morální zábrany. Na bohatého sirotka Doriana, původně stydlivého a nezkaženého mladíka, má Henry zničující vliv...

Alpress, překlad Jiří Zdeněk Novák, 272 str., 199 Kč

Jiří Kovařík: Meč a kříž (1066 - 1214)

Jde o projekt rozvržený do tří svazků, přičemž každý z nich charakterizuje určitou fázi středověkého válečnictví a vývoje rytířstva -středověk ranný, vrcholný, stárnoucí.

Je to sonda do válečnických zvyklostí, rytířských ideálů, jež se nejednou s realitou kříží, událostí, vojenské techniky, historie zbraní, zbroje a jejich použití. První svazek zahrnuje bitvy u Hastingsu, u Bouvines, 1. křížovou výpravu a dobytí Jeruzaléma, bitvu na Moravském poli, válku na severu, bitvu na Čudském jezeře a bitvu u Hattínu.

Mladá fronta, váz.,  312 str., cena 199 Kč

Angie Sageová: Magyk

Kniha o Septimusovi Heapovi je v zemi svého vzniku, Velké Británii, mimořádně úspěšná a mnozí ji považují za zdařilého konkurenta slavného Harryho Pottera. Magyk je prvním dílem ze slibované trilogie příběhů Septimuse Heapa, a tak se jistě brzy dočkáme dalšího pokračování.

Septimus Heap, princezna Jenna, čarodějové a jejich pomocníci musí bojovat s nepřízní osudu a mocnými nepřáteli. Není to boj nikterak lehký, neboť černokněžník DomDaniel je ztělesněním zla a jeho moc je obrovská. Kniha je zároveň neobyčejně vtipná a dramatické okamžiky se střídají s komickými situacemi i dojemnými momenty.

Jota, 368 str., váz., 348 Kč

Serrano Cadena, José Rosso: Šach mat

Kniha čtenáře seznamuje se zážitky a zkušenostmi bývalého policejního prezidenta Kolumbie, nyní velvyslance pro oblast střední Evropy, s bojem proti kolumbijským drogovým kartelům.

K napsání publikace ho přimělo sledování drogového prostředí například v Rakousku, na Slovensku, v Maďarsku (kde kniha již vyšla) i v České republice, a dle autorových vlastních slov má být varováním před nebezpečím drog a obchodu s nimi, protože situace začíná připomínat problémy, se kterými se potýkal ve svém původním povolání.

Mladá fronta, váz., 162 str., cena 199 Kč 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám