Hlavní obsah

František Bublan: O Vánocích má být rodina pohromadě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv má ministra vnitra František Bublan při své práci málo času, nastínil, jak tráví Vánoce. Tak třeba kapra zabít nedokáže, zato je velmi rád, že ještě pod stromečkem nenašel žádné bačkory.

Článek

Dodržujete na Vánoce tradiční zvyky?

Žádné velké zvyky nedodržujeme. Když jsem byl hodně malý, babička nám dělávala tradiční ovocnou polévku, kterou jsem neměl rád. Jelikož šlo o tradici, musel jsem ji bez řečí sníst.

Jak slavíte vánoční svátky dnes?

Vánoce dnes slavím podobně, jako když jsem byl dítě. Jsou příležitostí, kdy se doma sejde celá rodina a společně povečeří. Podává se kapr, ale místo klasického stromečku zdobíme stromeček v květináči. Už deset let je potom sázím na zahradu. Nejstaršímu smrku je už přes deset let a ještě je tam spousta místa na další. Po večeři chodíme pravidelně na půlnoční mši. 

Kdybyste si mohl přát pod stromeček jakýkoli dárek, co by to bylo?

Přesně nevím. Nejčastěji ale dostávám knihy, cédéčka a košile. Naštěstí jsem ještě pod stromečkem nenašel bačkory! Poslední dobou se u nás, u dospělých, rozmohl zvláštní zvyk, dáváme si plyšové hračky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám