Hlavní obsah

NEPOUŽÍVATVyVolený mezi obžalované nedorazil

– PRAHA
Právo, Tomáš Urban

Obvodní soud pro Prahu 3 začal v pondělí řešit případ desetičlenné skupiny mladých lidí, které žaloba viní z kuplířství. Mezi obžalovanými je i Michal Fraš, známý z reality show VyVolení. Fraš, který měl dělat řidiče a dívky vozit zákazníkům a na letiště, k soudu včera nepřišel. Omluvil se kvůli společné cestě VyVolených z Bratislavy, vypovídat by měl v pátek dopoledne.

Článek

Skupina pod pláštíkem agentury ELI Bohemia, dceřiné společnosti ELI Slovakia, dodávala v Čechách i do zahraničí luxusní společnice, které poskytovaly také sexuální služby. Zájemci si mohli dívky prohlédnout na internetu. Pachatelé si prý od července 2002 vydělali prodejem 70 dívek 99 miliónů korun.

Den za 1000 eur

"My jsme byli jen zaměstnanci, majitelé a šéfové seděli ve slovenské Nitře. Já jsem měl pevný plat pětatřicet tisíc a z toho, že dívky poskytovaly sexuální služby, jsem nijak neprofitoval," řekl Slovák Maroš Kucbel, který byl v Čechách jednatelem společnosti.

Kucbel přiznal, že o tom, že některé společnice poskytují zákazníkům sex, věděl. "Byla to ale jejich volba, nikdo je nenutil," tvrdil 33letý Kucbel soudu.

Společnice poskytovaly služby v Česku, Německu, Dánsku, Rusku, ale i v USA a ve Spojených arabských emirátech. Za den přišla jejich společnost obvykle na tisíc eur. Agentura si z toho nechávala dvě třetiny. "Já jsem jen plnil pokyny slovenské centrály. Myslel jsem, že je vše legální," tvrdil Kucbel.

Obžalován i Zika

Součástí prezentace dívek na internetu byly jejich akty a popis služeb, které poskytují. Při přijímacím pohovoru musely adeptky vyplňovat otázky týkající se jejich sexuálních zkušeností a oblíbených praktik, o čemž Kucbel věděl. "Práci dostaly i dívky, které odmítaly poskytovat sex," hájil se.

Obžalován je i známý pražský módní fotograf Adolf Zika, který měl pořizovat erotické fotografie dívek pro internetovou nabídku. Navíc prý vybíral nejlepší dívky pro ještě luxusnější vznikající agenturu. Slovenská policie obvinila před časem v souvislosti s tímto případem patnáct lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám