Na přípravu křehkých ořechů budete potřebovat: 300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 90 g mletých vlašských ořechů, 210 g tuku, 3 lžíce kakaa, hrubá mouka. Na krém: 140 g moučkového cukru, 200 g másla, 2-3 lžíce rumu, kakao a moučkový cukr na posypání.

Z ořechů, kakaa, mouky, tuku a cukru vypracujte těsto a vytvořte z něj váleček, který rozkrájejte na menší dílky. Obalte je v hrubé mouce a vtlačte do formičky ve tvaru ořechu a vytvarujte důlek. Takto formičky pečte na plechu v troubě při 185 stupních.

Ještě když jsou teplé, je vyklopte a vychladlé naplňte krémem z vyšlehaného másla, cukru a rumu. Nakonec je přiklopte druhou půlkou a posypte kakaem s cukrem.