Hlavní obsah

Vánoční knihy - 49. týden

Z předvánoční knižní nabídky tohoto týdne vás upozorňujeme na nový román Ed McBaina Slyšte! a na pokračování příběhů Michaela Corleoneho Kmotr se vrací. Uniknout by vám také neměl thriller Lindy Fairsteinové Lovná zvěř.

Článek

Ed McBain: Slyšte!

Detektiv Steve Carella a jeho kolegové z 87. revíru mají na krku další kriminální případ - do města se vrátil starý známý The Deaf Man, Taubman, El Sordo - čili Hluchý.

Nález mrtvého těla zavražděné Glorie Sandfordové ve velikém zlém městě Isola ještě sám o sobě není ničím výjimečným. Stevu Carellovi však začnou přicházet podivné vzkazy - možná od pachatele, i když kdo ví, zdá se, že ten kdo je psal, to nemá v hlavě tak docela v pořádku. Tento názor převládá až do chvíle, kdy na služebnu dorazí další vzkaz, doprovázený citátem ze Shakespeara a podivnou kresbou, Carellovi konečně svitne a detektivové z 87. revíru se rozpomenou na nejčernější ze všech nočních můr...

BBart, překlad Michal Střeno, 296 str., váz., 199 Kč

J. R. R. Tolkien: Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky

Knihu s nezvyklým názvem Hobit J. R. R. Tolkien vyšla v roce 1937 - bez většího zájmu. Ani on sám nejspíš netušil, že se pro něj i pro budoucí čtenáře stane vstupní branou do fascinujícího světa Středozemě, který se o dvacet let později stane dějištěm mytického souboje Dobra a Zla, války o Prsten moci, již zachytil v eposu Pán prstenů.

A přece u kořenů tohoto tajemného i kouzelného světa stojí příběh, který se tváří jako pohádka: příběh o usedlém a požitkářském hobitovi jménem Bilbo, jehož život jednoho dne rozvrátí kouzelník Gandalf. Kniha vychází v reedici.

Argo, překlad František Vrba, váz., 256 str., 259 Kč

Mark Winegardner: Kmotr se vrací

Příběh Michaela Corlenoneho pokračuje v románu Kmotr se vrací, kde Winegardner zachycuje období 1955 - 1962.

Michael Corleone vybojoval krvavé vítězství ve válce mezi newyorskými zločineckými rodinami a nyní chce nabytou moc upevnit, zachránit své manželství a přesunout podnikatelské aktivity rodiny do zákonných mezí. Musí se proto utkat se svým úhlavním protivníkem Nickem Geracim, bývalým boxerem, který si u Corleonových při studiu práv vydělával jako vymahač a co do úskočnosti a nebezpečnosti si s Michaelem nijak nezadá.

Knižní klub, váz., 592 str., 249 Kč

Linda Fairsteinová: Lovná zvěř

Spisovatelka Linda Fairsteinová je sama přední americkou žalobkyní, zaměřuje se na sexuálně motivovaná napadení a případy domácího násilí. Ze své práce čerpá nápady pro své thrillery.

Další případ manhattanské žalobkyně Alexandry Cooperové bude složitý. Došlo ke znásilnění bankéřky Paige Vallisové, ovšem prokázat to bude tvrdý oříšek. Obviněný Andrew Tripping totiž nejen že ublížil mladé ženě, Alex je navíc přesvědčená, že zneužívá a týrá i svého vlastního syna. Mezitím Alexin přítel Mike Chapman vyšetřuje brutální vraždu stařenky v Harlemu, která bývala zamlada překrásnou tanečnicí. Postupně se začne ukazovat, že ovšem kromě tance ovládala i špionáž. Oba případy se začnou vzájemně proplétat...

BBart, překlad Eva Poskočilová, 352 str., váz., 199 Kč

Sandra Brownová: Zdravím tě, temnoto

Hrdinkou napínavého thrilleru je rozhlasová hlasatelka Paris Gibsonová. V nočním rozhlasovém vysílání z texaského Austinu oslovuje tisíce anonymních posluchačů. Ona pro ně představuje přítelkyni, jíž se mohou svěřit se svým trápením i úspěchy. Příjemná setkávání v éteru se však změní v noční můru, když jí mužský hlas na druhém konci linky oznámí, že v nejbližších dvaasedmdesáti hodinách zavraždí mladou dívku a pak že se vypořádá přímo s Paris.

Ikar, váz., 446 str., 229 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám