Hlavní obsah

Angličan si splnil sen a má tak Vánoce každý den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Mít Vánoce každý den bývá považováno za nesplnitelný sen. Pro Angličana Andyho Parka to však rozhodně neplatí: prostě si svůj sen splnil. Již 12 let je pro něj každý večer Štědrým večerem, kdy si dopřává tradiční vánoční jídla s pečeným krocanem jako hlavním chodem.

Článek

Od roku 1993, kdy s "permanentními Vánocemi" začal, tak podle britských médií zkonzumoval 4380 krocanů, přes 26 tisíc zapékaných brambor, 109 tisíc kusů růžičkové kapusty a 219 tisíc rozmačkaných hrášků. K tomu je třeba připočítat 1500 litrů šťávy z pečeně, přes 14 tisíc lahví šampaňského, sherry a vína.

Ani na dárcích tento 45letý otec rodiny nešetřil - nadělil 21 900 balíčků, i když, pravda, většinou sobě samému. Každodenní Štědrý večer jej dosud stál 365 tisíc eur (asi 10,5 milionu Kč). 

Denní program tohoto elektrikáře z Melkshamu na jihozápadě Anglie je obdobný jako u jiných Britů, tedy pokud se týká Vánoc. Ráno posnídá šest vánočních koláčků (Mince Pies) a malý krocaní sendvič.

Pak jde do práce, ale jen do 11:30, protože k obědu si sám připravuje sváteční pečeni. Pro věrnější atmosféru pak odpálí asi 40 vánočních petard. V 15 hodin si pustí na videu záznam vánočního projevu královny a večer se koná nadílka.

Jeho přítelkyně a jeho dvacetiletá dcera jej označují za bláznivého fantastu, ale to mu nevadí. "Dělám to tak už 12 let a dalších 12 ještě dělat budu. Mě to nikdy neomrzí. Vánoce prostě miluji," řekl podle agentury DPA. Avšak i "Mr. Christmas", jak se mu přezdívá, sdílí osud jiných jedlíků.

Bohatým jídlem a nedostatkem pohybu se vykrmil z původních 79 na 133 kilogramů; teprve pak se zalekl a tvrdým tréninkem ve fitcentru snížil svou váhu na nynějších 98 kilo. K letošnímu 12. výročí vyšel Andy se svou vášní na veřejnost a vydal k tomu také vlastní písničku - pochopitelně také vánoční. Jeho singl se jmenuje It's Christmas Every Day a Andy očekává, že bude mít úspěch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám