Hlavní obsah

Prima podala kvůli vyklizení vily VyVolených trestní oznámení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Televize Prima podala trestní oznámení kvůli vyklizení vily VyVolených před dvěma týdny. Areál nechal za pomoci 40 bodyguardů s několika psy vyklidit majitel, společnost Obilní lihovar Kralupy. Důvodem byly spory Primy a majitele o placení nájemného.

Článek

"Policie bude šetřit, zda protiprávní obsazení vily VyVolených a dalších objektů bylo trestným činem a kdo tento trestný čin spáchal," uvedla mluvčí Primy Jana Malíková.

Trestní oznámení již dříve podal i majitel objektu, který se chce domáhat náhrady škody za dobu, kdy Prima obývala objekt údajně neoprávněně. Majitel nechal vilu a okolí vyklidit, protože Prima se prý zpozdila s nájmem za září o dvacet dní. Prima tvrdí, že když platbu opakovaně posílala, majitel ji již odmítal přijmout.

Objekt, v němž se nachází vila VyVolených i televizní štáb a prostory pro výrobu pořadu, obsadila ochranka najatá majitelem v neděli 20. listopadu brzy ráno. "Tímto způsobem vzala právo do vlastních rukou, jak to bylo zvykem na Divokém západě, bez toho, že by vyčkala rozhodnutí soudu týkající se sporného nájmu," řekla Malíková.

Náklady v desítkách miliónů

V souvislosti s vyklizením vily se spekulovalo o tom, že vše připravila Prima, aby zvýšila sledovanost své reality show. To televize popřela, s vyklízením vily měla náklady ve výši desítek miliónů korun. Započítala do toho nejen samotné vyklizení, ale i přesuny na Slovensko a případnou stavbu nové vily pro druhou řadu show. Reality show VyVolení nyní probíhá na Slovensku ve vile tamních VyVolených.

Za Obilní lihovar Kralupy vystupuje kontroverzní podnikatel František Bušek, známější pod dřívějším příjmením Chobot. V minulosti byl například ve vedení firmy Iceberg spojované s pádem několika bank, mimo jiné Ekoagrobanky.

V rozhovoru pro časopis Euro Bušek odmítl, že by vyžadoval po Primě peníze ve výši desítek miliónů navíc, zřejmě kvůli diváckému úspěchu VyVolených. Důvodem je prý jen zpoždění platby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám