Hlavní obsah

Policisté tráví Vánoce ve službě

Novinky, tma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Zatímco se většina lidí chystá na klidné a bezstarostné trávení vánočních svátků, policie bude sloužit non-stop, jako v jiné dny. Směny si přes svátky rozepisují hlavně policisté bez závazků a dobrovolníci. Potýkat se budou především s kapsáři, nebezpečnou pyrotechnikou a alkoholem.

Článek

"Žádné vánoční zvyky v práci nedodržujeme," řekl Novinkám mluvčí policejního prezidia Zdeněk Zelenka. "Samozřejmě se všichni před svátky na chviličku někde sejdeme, ale mimo pracovní dobu," doplnil mluvčí.

Vánoční večírky se běžně pořádají také na severní a jižní Moravě. Policisté k tomu mohou využít peněz z fondu kulturních a sociálních potřeb.

Podle severomoravské mluvčí Dagmar Bartoníkové se policistům stará o další program mezinárodní policejní asociace IPA a Nadace policistů a hasičů.  Začátkem prosince se například konalo setkání žen a dětí policistů, kteří zemřeli při výkonu služby, chystá se také Vánoční koncert.

"Na policejních služebnách si policisté připomínají Vánoce ozdobenými větvičkami nebo menším vánočním stromečkem. V rámci služby se žádné tradiční zvyky nedodržují, ani nemohou. Musí být zajištěn plynulý chod," popsala Vánoce u středočeské policie Alena Kopanicová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám