Hlavní obsah

Věra Martinová tráví Vánoce s "podvodnicemi"

PRAHA

Většina lidí chrání svou domácnost před návštěvou šejdířů všeho druhu. Mnoho přátel první dámy české country Věry Martinové se proto diví, když jim zpěvačka prozradí, že na Vánoce jsou u nich každý rok vítány podvodnice.

Článek

"Podvodnice jsou naší rodinnou specialitou. Jde totiž o báječný druh cukroví. Umíchá se klasické těsto s kvasnicemi a udělá se z něho koule. Ta se strčí do lavóru s vodou, kde vykyne a vystoupí k hladině."

"Koule se pak osuší, rozválí se a z těsta se vykrajují pomocí formiček nejrůznější tvary. Podvodnice se pak pečou v troubě a po vytažení se obalí moučkovým cukrem. Je to báječné, velmi křehké cukroví," prozradila svůj oblíbený tradiční recept Martinová.

Zpěvačka je celý rok v jednom kole. Proto si velmi váží všech okamžiků, kdy je její rodina pohromadě. V období vánočních svátků každý rok odmítá všechny nabídky na koncerty a věnuje se svým blízkým.

"Život muzikantů už je takový. Vánoce ale prožíváme spolu a nenecháme si je ničím narušit. Připravíme dopředu všechny dobroty, zpíváme si u stromečku koledy a naplno prožíváme sváteční pohodu," těší se zpěvačka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám