Hlavní obsah

Tomáš Matonoha kupuje dárky na poslední chvíli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Herec a moderátor Tomáš Matonoha, který se proslavil jako právník v Rodinných poutech, atmosféru Vánoc doslova zbožňuje. Jen bez tradiční nervozity a shonu se ale rád obejde.

Článek

V posledních letech proto trávil Vánoce s manželkou, hlasatelkou Lucií Benešovou a nevlastním synem Luciánem poklidně na chalupě. Letos dají z ryze praktických důvodů přednost většímu pohodlí, budou ve svém domě u Prahy. Poprvé totiž oslaví svátky ve čtyřech i s novým přírůstkem do rodiny, Štěpánem, který se narodil 3. října.

Štěpán sice ještě nebude mít z oslav správný požitek, ale přesto i on dostane pod stromeček a ke svému prvnímu svátku na Štěpána dárečky.

"Samozřejmě, že mu něco koupím, ale zatím to ještě nemám promyšlené. Dárky nakupuju vysloveně na poslední chvíli. Nedělám si žádný seznam, takže se nedostanu do situace, že bych lítal po městě a sháněl. Spíš se dívám kolem sebe a co mě napadne, to koupím," svěřil se Tomáš.

Dárek musí potěšit i překvapit

Kritériem pro výběr dárku vždycky pro něj je, aby obdarovanému udělal co největší radost. "Zároveň dárek musí něčím překvapit, aby přišel správně ve správnou dobu a neskončil na několik let ve sklepě, nebo na mnoho let ve skříni", podotkl.

Když Tomáš Matonoha vybírá dárky, vždycky vzpomíná, co ho v dětství pod stromečkem nejvíce potěšilo. "Neměl jsem rád měkké dárky, protože to bylo vždycky něco praktického a většinou na sebe. Lepší bylo, když krabice chrastila, pak jsem věděl, že to bude stavebnice nebo angličáky. Když jsem byl úplně malý, tak jsem miloval velké věci, protože se dlouho rozbalují, napětí je delší," zavzpomínal.

Štědrý večer oslaví rodina vysloveně tradičně, žádné experimenty se konat nebudou. K večeři bude rybí polévka, smažený kapr bramborový salát, pak domácí cukroví. Na Boží hod pak se celá rodina sejde s příbuznými.

Zatímco vánoční svátky si Tomáš Matonoha pěkně vychutnává, Silvestr by podle něj vůbec nemusel být. "Silvestra neslavím. Bavilo mě to, když mi to tak do dvaceti, bylo to velké dobrodružství, když člověk nemusel být večer doma. Teď mám k Silvestru spíš odpor, je mi ukradený. Vysloveně nemám rád, když se říká - za čtrnáct dní se budeme opíjet a slavit," prohlásil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám